Dash stijgt naar $ 300 en creëert een dubbele top: wat nu?

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija is een handelaar, analist, schrijver en consultant met een vruchtbare ervaring in de financiële sector. Hij richt zich… read more.
on feb 15, 2021
  • Dash bereikte $300 na een dag van enorme winsten.
  • De cryptocurrency lijkt een dubbele top te hebben gecreëerd.
  • De vooruitzichten van Dash zullen sterk afhangen van het vermogen om boven de $200 te blijven.

Dash (DASH) kende drie dagen van extreme prijsvolatiliteit. Wat is de reden achter deze prijsschommeling en moet u nu wat DASH kopen?

Fundamentele analyse: een toename van de interesse in de detailhandel

Dash is een open-source cryptocurrency gericht op het aanbieden van een snel en goedkoop wereldwijd betalingsnetwerk. Dash probeert het oorspronkelijke ontwerp van Bitcoin te verbeteren door een sterkere privacy en snellere transacties te bieden. Dash werd in januari 2014 gelanceerd als een hard fork van Litecoin. Sinds de oprichting heeft Dash verschillende functies ontwikkeld en toegevoegd, zoals masternodes, InstantSend (een betalingssysteem dat onmiddellijk wordt afgewikkeld), ChainLocks (waardoor de Dash-blockchain onmiddellijk onveranderlijk is), enz.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dash werd opgericht door Evan Duffield en Kyle Hagan, waarbij het project oorspronkelijk XCoin heette, en de naam veranderde in Darkcoin voordat het in maart 2015 opnieuw werd hernoemd naar Dash.

De marktpositie van Dash is de afgelopen dagen sterk verbeterd doordat de belangstelling van de detailhandel voor de cryptocurrency toenam. Bovendien betreedt Dash de DeFi-ruimte door samen met FinanceOin een door DASH ondersteunde stablecoin te lanceren.

DASH boekte een stijging van 116,44% van week tot week, beter dan de winst van 12,54% van Bitcoin en 6,12% van Ethereum. Dash is momenteel de 32e grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie en heeft een marktwaarde van $ 2,65 miljard.

Op het moment van schrijven handelt DASH voor $ 264,50, wat een prijsstijging vertegenwoordigt van 147,14% in vergelijking met de waarde van de vorige maand.

DASH/USD technische analyse: drie dagen van enorme volatiliteit eindigen in een dubbele top?

Dash zit sinds begin februari in een opwaartse trend, waarbij de prijs langzaam omhoog beweegt. De cryptocurrency heeft op 13 februari echter een prijsstijging meegemaakt en bereikte $ 300. Nu het enorme volume echter langzaam afneemt en de prijs schijnbaar een dubbele top creëert, is de kans het grootst dat een terugval naar de $ 200 niveaus zal plaatsvinden.

De huidige prijsbeweging van DASH is buitengewoon bullish en die vooruitzichten zullen niet veranderen tenzij de cryptocurrency onder de $ 200 komt. In dat geval kunnen traders een terugval naar de zone rond $ 150 verwachten.

DASH/USD daily chart
DASH/USD dagelijkse grafiek

De RSI van DASH op het dagelijkse tijdsbestek bevindt zich momenteel in het overboughtgebied, met een huidige waarde van 77,78.

DASH/USD 1-hour chart
DASH/USD 1-uur grafiek

Als we inzoomen op het uurlijkse tijdsbestek, kunnen we de push naar $ 300 zien, waarna het daalde naar $ 197 om vervolgens een nieuwe push naar $ 291 te maken. Deze prijsactie heeft mogelijk een dubbele top gecreëerd, wat zich op korte termijn zou kunnen vertalen in een prijsdaling.

Deze verklaring wordt ook ondersteund door de dalende RSI-oscillator en een lichte afname van het volume in de afgelopen uren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld