Pro’s geven een lijst van hun beste technologie-aandelen

Geschreven door: Jayson Derrick
februari 24, 2021
  • Tech-aandelen staan onder zware verkoopdruk na een sterke start van 2021.
  • Twee pro's bespreken welke namen ze zoeken te midden van de zwakte.
  • De ene professional wil een extra daling van 10% in Nvidia zien, terwijl een ander Tesla leuk vindt.

De handelsactie van woensdag was een welkome aanblik onder technische investeerders na een daling van 4% in de Nasdaq 100 index. Onder de dalers bevindt zich een groep voorheen geliefde aandelen, met name Tesla Inc (NASDAQ: TSLA), Nvidia Corporation (NASDAQ: NVDA) en Peloton Interactive Inc (NASDAQ: PTON).

Is het tijd om de dip in deze namen te kopen of moeten investeerders ergens anders gaan winkelen voor een koopje? Twee professionals delen hun mening over de “Trading Nation” van CNBC.

Groei tegen de juiste prijs

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tech-zware namen zien veel verkoopdruk te midden van stijgende rentetarieven en een potentieel voor inflatie om terug te keren, zei Mark Tepper, CEO van Strategic Wealth Partners, over ‘Trading Nation’. Dit zet druk op voormalige namen met een hoog momentum en een hoge waardering, maar het vertegenwoordigt een koopmogelijkheid.

Maar hoezeer de vraag van investeerders naar groeinamen ook blijft, “de prijs is belangrijk”, zei hij.

Tepper zei dat hij een “ernstige overgewichtspositie” had bij Nvidia en ondanks het feit dat hij de positie de afgelopen twee maanden heeft ingekort, heeft hij nog steeds een “overgewichtspositie” in het chipbedrijf. Desalniettemin is dit misschien niet het moment om “nieuw geld aan het werk te zetten” en zou een verdere daling van 10% bij Nvidia nodig zijn om zijn standpunt te veranderen.

De aandelen van Peloton hebben “een lange weg afgelegd” sinds de introductie van het merk met ongeveer $ 25 per aandeel en zien er prijzig uit.

Opfrissing nodig over hoe u in de Nasdaq-index kunt beleggen? Bekijk deze Invezz.com gids voor informatie over het verkrijgen van blootstelling aan de Nasdaq 100 Composite Index.

Tesla is de enige naam die moet worden toegevoegd

De oprichter van TradingAnalysis.com, Todd Gordon, voegde aan het gesprek over ‘Trading Nation’ toe dat Tesla de enige naam is die het waard is om naar te kijken om te kopen bij zwakte. De Tesla-grafiek laat een duidelijk ondersteuningsniveau zien rond de $ 600, zei hij.

Dit impliceert waarschijnlijk dat het aandeel van Tesla wat meer neerwaarts potentieel heeft, maar het zou kunnen worden opgevangen met een snel herstel, aangezien technische handelaren en investeerders dat niveau aantrekkelijk vinden.

Maar het verhaal op langere termijn voor Tesla blijft erg boeiend. Tesla CEO Elon Musk heeft een manier om zijn SpaceX-ruimteverkenningsbedrijf te benutten en duizenden satellieten te lanceren die ‘met de Tesla wagens kunnen praten’. Dit zou Tesla nieuwe blootstelling geven aan autodelen of taxi-initiatieven en zou impliceren dat het “game over” is voor rivaliserende elektrische autofabrikanten.

In een reactie op Peloton zei Gordon dat het bedrijf profiteert van het gemeenschapsaspect van fitness waar anderen hebben gefaald en dat het management lof verdient voor het uitbreiden van de kernfiets- en loopbandmachines. Maar het aandeel is nog niet interessant genoeg voor Gordon.

“De enige die ik hier toevoeg, is Tesla”, concludeerde hij.