Nvidia’s kwartaalomzet bedroeg meer dan £3,5 miljard

Geschreven door: Wajeeh Khan
februari 25, 2021
  • Nvidia zegt dat de kwartaalomzet voor het eerst meer dan £3,5 miljard bedroeg.
  • Het Amerikaanse technologiebedrijf verwacht nu een omzet tot £3,83 miljard in Q1.
  • Nvidia aandelen stegen woensdag 1,5% in de handel buiten kantooruren.

Nvidia Corp. (NASDAQ: NVDA) zei woensdag dat de omzet in het fiscale vierde kwartaal voor het eerst meer dan £ 3,5 miljard bedroeg, dankzij de sterke vraag naar gamingchips.

Nvidia aandelen, die u hier online kunt leren kopen, werden woensdag ongeveer 1,5% hoger verhandeld in de handel buiten kantooruren. Inclusief de prijsactie wordt het aandeel nu verhandeld tegen een prijs per aandeel van £ 415,66 na herstel van een dieptepunt van £ 139 per aandeel in maart 2020.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Nvidia zei dat het nettoresultaat in het vierde kwartaal £ 1,03 miljard bedroeg, wat zich vertaalt naar £ 1,63 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op £ 671,87 miljoen of £ 1,08 per aandeel. In apart nieuws van de VS rapporteerde pretparkexploitant Six Flags Entertainment Corp woensdag ook zijn financiële kwartaalresultaten.

Op een aangepaste basis verdiende de Amerikaanse multinational £ 2,19 per aandeel in het vierde kwartaal ten opzichte van het cijfer een jaar geleden van £ 1,34 per aandeel. Nvidia zei dat het in het afgelopen kwartaal ongeveer £ 3,55 miljard aan inkomsten genereerde, wat neerkomt op een groei van 61% op jaarbasis.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal £ 3,41 miljard aan inkomsten zou rapporteren. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel was lager dan £ 1,99. De omzet van Nvidia bedroeg in het voorgaande kwartaal (Q3) meer dan £ 3 miljard .

Andere prominente cijfers in het winstrapport van Nvidia op woensdag zijn onder meer een stijging van 67% in de verkoop van games en een groei van bijna 100% in de verkoop van datacenters. Beide segmenten overtroffen de omzetverwachtingen van analisten in het vierde kwartaal.

De opmerkingen van Chief Executive Jensen Huang op woensdag

CEO Jensen Huang gaf woensdag commentaar op het financiële rapport en zei:

“Onze A100 universele AI-datacenter-GPU’s zijn sterk in opkomst bij cloudserviceproviders en verticale industrieën. Duizenden bedrijven over de hele wereld passen Nvidia AI toe om cloud-verbonden producten te creëren met AI-services die ’s werelds grootste industrieën zullen transformeren. We zien het smartphonemoment voor elke branche.”

Voor het fiscale eerste kwartaal verwacht Nvidia nu tot £ 3,83 miljard aan inkomsten. Analisten vragen daarentegen £ 3,18 miljard.

Nvidia presteerde vorig jaar enorm optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 120%. Op het moment van schrijven wordt het technologiebedrijf geschat op ongeveer £ 254 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 94,77.