Dit is waarom AMC Networks op vrijdag 30% heeft gewonnen

Geschreven door: Jayson Derrick
februari 26, 2021
  • AMC Networks rapporteerde een omzetdaling van 8% in 2020.
  • Het aandeel is in het afgelopen jaar echter ongeveer verdubbeld.
  • CEO Josh Sapan schrijft de winst toe aan investeerders die de streamingstrategie begrijpen.

De aandelen van AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) stegen vrijdag ongeveer 30% nadat het entertainmentbedrijf de resultaten over het vierde kwartaal en het volledige jaar had gerapporteerd.

Beter dan verwacht Q4 rapport

AMC Networks, niet te verwarren met de bioscoopketen AMC Entertainment Holdings Inc (NYSE: AMC), zei dat het in het vierde kwartaal $ 2,72 per aandeel verdiende bij een omzet van $ 780 miljoen. Dit vertegenwoordigt een beter resultaat dan de $ 1,69 per aandeel en een omzet van $ 705,01 miljoen die analisten hadden verwacht.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het bedrijfsresultaat steeg met 95,1% op jaarbasis tot $ 81 miljoen, waarmee een einde kwam aan een “jaar van sterke prestaties”, zei AMC Networks President en CEO Josh Sapan in het persbericht. Het bedrijf heeft met succes een “uniek uitdagend” jaar en een “onzekere omgeving” doorlopen.

De inkomsten voor het volledige jaar 2020 daalden met 8% op jaarbasis tot $ 2,815 miljard en de winst was natuurlijk ook lager op jaarbasis vanwege vertragingen in de productie en andere factoren die werden veroorzaakt door de COVID-19 pandemie. Andere bedrijven in Hollywood en andere vormen van entertainment hebben in 2020 soortgelijke problemen meegemaakt, maar sommige zijn optimistisch voor de toekomst.

Het bedrijf had nog steeds positieve jaarcijfers te rapporteren, waaronder het beëindigen van 2020 met meer dan 6 miljoen streaming kijkers, wat een stijging betekent van meer dan 150% op jaarbasis. AMC Networks vernieuwde ook acht grote vervoersovereenkomsten, sloot overeenkomsten met en lanceerde content op nieuwe streamingplatforms en hervatte de productie van verschillende hitshows, waaronder “The Walking Dead”.

CEO: wat de markt ziet

Het aandeel van AMC Networks is het afgelopen jaar bijna verdubbeld, ondanks 2020, gekenmerkt door dalende inkomsten, maar de markt ziet en waardeert zijn vooruitzichten, zei Sapan op CNBC’s “Squawk on the Street.

AMC Networks heeft een missie om de “wereldwijde leider in gerichte streaming” te worden, zei de CEO. Het bedrijf heeft meerdere verschillende streamingplatforms die zijn ontworpen om zich te richten op een publiek dat op zoek is naar iets specifieks. Shudder richt zich bijvoorbeeld op de categorie horror-entertainment en Acorn TV op content uit het Verenigd Koninkrijk.

“We hebben een plek op de markt die uniek, duurzaam en sterk is, en voor fans van deze diensten is het hun go-to-place”, zei de CEO.

Duurzaamheid van groei

De zaak tegen de streamingambities van AMC Networks is gebaseerd op de kleine omvang van het bedrijf in vergelijking met veel grotere en machtige rivalen, met name Netflix Inc (NASDAQ: NFLX). Maar Sapan ziet het helemaal niet zo.

De inkomsten uit streaming verbeterden van een run-rate van $ 125 miljoen begin 2021 tot nu meer dan $ 300 miljoen, terwijl het momentum blijft verbeteren. Misschien nog belangrijker is dat het bedrijf zijn activiteiten integreert met zijn kabeldistributeurs, zoals AT&T’s DIRECTV

“Ons ecosysteem werkt echt heel goed”, zei hij. “Dit betekent dat het basisgedeelte van ons bedrijf, dat zijn lineaire kanalen, nu min of meer in harmonie is met onze streamingdiensten die in een zeer, zeer, zeer, zeer sterk tempo groeien.”