De omzet van Rightmove daalt met 29% in 2020

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on feb 26, 2021
  • De omzet van Rightmove daalt met 29% in 2020 ondanks een recordaantal bezoekers.
  • Het online vastgoedportaal rapporteert £134,8 miljoen winst vóór belastingen in 2020.
  • Het bestuur maakt vrijdag 4,5 pence per aandeel slotdividend bekend.

Rightmove plc (LON: RMV) zei vrijdag dat de winst vóór belastingen over het hele jaar op jaarbasis daalde als gevolg van de kortingen die het aan zijn klanten bood tijdens de aanhoudende COVID-19 crisis. Maar het aantal bezoekers, zo voegde het eraan toe, sprong naar een recordhoogte.

Rightmove aandelen daalden meer dan 3% op de markt die vrijdag open was om te handelen tegen een prijs per aandeel van 581 pence. In de laatste week van maart 2020 was het aandeel gedaald tot een dieptepunt van 400 pence per aandeel.

Rightmove rapporteert in 2020 £134,8 miljoen aan winst vóór belastingen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Rightmove zei dat de winst vóór belastingen in 2020 uitkwam op £ 134,8 miljoen. In het voorgaande jaar had het een hogere winst voor belastingen van £ 213,7 miljoen geboekt. Het grootste online vastgoedportaal van het VK schatte zijn omzet in het recent afgesloten jaar op £ 205,7 miljoen, wat neerkomt op een jaarlijkse daling van 29%.

In december voorspelde het in Londen gevestigde bedrijf dat de huizenprijsinflatie licht zal dalen tot 4% in 2021.

De gemiddelde opbrengst per adverteerder, volgens Rightmove, daalde met 28% tot £ 778 per maand. In december sprong het cijfer echter naar £ 1.103 of 2% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Met 2,1 miljard bezoeken in 2020 steeg het verkeer naar de site met 31%.

CEO Peter Brooks-Johnson gaf vrijdag commentaar op de financiële update en zei:

“Hoewel er duidelijk nog steeds aanzienlijke macro-onzekerheid is, met recordaantallen, een sterk productaanbod en ons voortdurende streven om meer innovatie te leveren, heeft de raad van bestuur vertrouwen in de veerkracht van ons bedrijf en de vooruitzichten voor 2021 en daarna.”

Rightmove keert 4,5 pence per aandeel slotdividend uit

Het bestuur van Rightmove heeft vrijdag 4,5 pence per aandeel slotdividend bekendgemaakt. Vorig jaar had de vastgoedwebsite zijn dividend van 4,4 pence per aandeel geannuleerd in een poging om de financiën te ondersteunen te midden van de aanhoudende coronavirus pandemie die tot nu toe meer dan 4,1 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk heeft besmet en meer dan 122 duizend doden heeft veroorzaakt.

In apart nieuws uit het VK, heeft de dierenspeciaalzaak Pets at Home vrijdag zijn verwachting voor de onderliggende winst vóór belastingen over het hele jaar verhoogd, dankzij de robuuste prestaties van de afgelopen acht weken.

Rightmove plc bleef vorig jaar gemiddeld bijna stabiel op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 2%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 5,16 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 38,24.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld