De omzet van Dollar Tree was lager dan verwacht in Q4

Geschreven door: Wajeeh Khan
maart 3, 2021
  • De omzet van Dollar Tree was lager dan verwacht in het vierde kwartaal.
  • De keten van discountwinkels rapporteert een netto-inkomen van £359,99 miljoen.
  • Dollar Tree verhoogde zijn aandeleninkoopprogramma met £1,43 miljard.

Dollar Tree Inc. (NASDAQ: DLTR) zei woensdag dat de omzet in het fiscale vierde kwartaal slechter was dan verwacht vanwege de aanhoudende coronavirus pandemie die meer dan 29 miljoen mensen in de Verenigde Staten heeft besmet en meer dan een half miljoen doden heeft veroorzaakt. .

Dollar Tree aandelen werden woensdag ongeveer 2% lager gerapporteerd in de premarket-handel. Het aandeel heeft nu een prijs per aandeel van £ 69 versus £ 47 in maart 2020.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dollar Tree zei dat het netto-inkomen £ 359,99 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar £ 1,53 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg het nettoresultaat een veel lagere £ 88,06 miljoen, of 37,23 pence per aandeel.

De keten van discountwinkels waardeerde zijn omzet in het vierde kwartaal op £ 4,85 miljard, vergeleken met £ 4,52 miljard een jaar geleden. In het voorgaande kwartaal (Q3) had Dollar Tree £ 247,63 miljoen aan nettowinst geboekt.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 4,87 miljard aan omzet zou rapporteren. Hun geschatte winst per aandeel kwam uit op een iets lagere £ 1,52 per aandeel. Het financiële rapport van Dollar Tree komt een dag nadat de Amerikaanse luxe warenhuisketen Nordstrom Inc. kwartaalresultaten publiceerde die de verwachtingen overtroffen.

Volgens Dollar Tree steeg de vergelijkbare winkelomzet met 5% in het fiscale vierde kwartaal, terwijl een iets bredere groei van 5,5% werd verwacht. De omzet van Family Dollar in dezelfde winkel, voegde het in Chesapeake gevestigde bedrijf eraan toe, groeide op jaarbasis met 8,1%. De gelijknamige keten daarentegen boekte jaar op jaar een stijging van 2,4% in de vergelijkbare winkelomzet in het vierde kwartaal.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Dollar Tree verhoogde zijn aandeleninkoopprogramma met £1,43 miljard

Dollar Tree verhoogde woensdag zijn aandeleninkoop programma met £ 1,43 miljard. Het Amerikaanse bedrijf sprak zijn plannen uit om in het boekjaar 2021 400 nieuwe Dollar Tree-winkels te openen. Het wil ook 200 nieuwe Family Dollar-winkels openen en dit jaar nog eens 1.250 van zijn bestaande Family Dollar-locaties renoveren.

CEO Michael Witynski gaf woensdag commentaar op het winstrapport en zei:

“Ik ben erg tevreden met de bedrijfsprestaties van het team voor het vierde kwartaal, met als hoogtepunt een solide omzetstijging in dezelfde winkel, een verbeterde brutomarge en een hefboomwerking op de kosten.”

Dollar Tree presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt, met een jaarlijkse winst van meer dan 15%. Op het moment van schrijven heeft de Amerikaanse keten van discountwinkels een marktkapitalisatie van £ 16,66 miljard en een koers-winstverhouding van 24,47.