Target overtreft schattingen van analisten voor winst en omzet

Door:
op Mar 3, 2021
Bijgewerkt: Jun 1, 2022
Listen
  • Target overtreft de schattingen van analisten voor winst en omzet in Q4.
  • De retailer meldt een groei van 118% in zijn digitale verkoop in dezelfde winkel.
  • Target ziet af van het geven van toekomstige richtlijnen vanwege onzekerheid over COVID-19.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Target Corp. (NYSE: TGT) rapporteerde dinsdag zijn financiële resultaten voor het fiscale vierde kwartaal, die de schattingen van analisten voor winst en omzet overtroffen. Het bedrijf schreef zijn sterke prestaties toe aan digitale verkopen die de afgelopen maanden met meer dan 100% zijn gestegen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Target aandelen stegen ongeveer 2,5% toen de markt opende deze dinsdag, maar daalden het volgende uur bijna 8%. Het aandeel handelt nu in de buurt van de prijs per aandeel waartegen het het jaar 2021 begon. Target is iets minder dan 100% gestegen sinds een dieptepunt in de laatste week van maart 2020 – goed nieuws voor waardebeleggers.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Copy link to section

Target Corp zei dat zijn nettowinst in het kwartaal dat op 30 januari gesloten werd, uitkwam op £ 990.000.000, wat zich vertaalt naar £ 1,96 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat beperkt tot een veel lagere £ 597,88 miljoen, of £ 1,17 per aandeel.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende de detailhandel £ 1,91 per aandeel ten opzichte van het cijfer een jaar geleden van £ 1,21 per aandeel. Target zei dat het in het vierde kwartaal £ 20,32 miljard aan inkomsten genereerde, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 21,1%.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 19,65 miljard aan inkomsten zou rapporteren. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel bedroeg £ 1,82. Ter vergelijking: Target boekte in het voorgaande kwartaal (Q3) een omzet van £ 17,03 miljard.

Het in Minneapolis gevestigde bedrijf noteerde een stijging van 20,5% op jaarbasis in de vergelijkbare winkelomzet in het vierde kwartaal, tegenover een verwachte kleinere groei van 17,1%. Volgens de doelstelling steeg de gemiddelde uitgave per klant met 13,1% in het afgelopen kwartaal, terwijl het verkeer met 6,5% steeg.

Target meldt een groei van 118% in zijn digitale verkoop in dezelfde winkel

Copy link to section

De achtste grootste Amerikaanse retailer zag een enorme groei van 118% in zijn digitale verkoop in dezelfde winkel, die naar eigen zeggen ongeveer 66% van zijn totale kwartaalomzet uitmaakte. Target heeft in het vierde kwartaal geen aandelen teruggekocht. Tegen het einde van het kwartaal had het terugkoopprogramma £ 3,23 miljard beschikbaar.

Het bedrijf dat genoteerd staat op de S&P 500 heeft maandag afgezien van het geven van toekomstgerichte uitspraken vanwege de COVID-19 gerelateerde onzekerheden. In apart nieuws van het Amerikaanse kledingbedrijf Kontoor Brands publiceerde maandag ook zijn kwartaalcijfers.

Target Corp. presteerde vorig jaar grotendeels optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 40%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 63,60 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 23,47.

USA Beurs Detailhandel Noord-Amerika Wereld