USD/CAD vormt een bullish vlag na Canadese BBP-gegevens

Geschreven door: Crispus Nyaga
maart 3, 2021
  • De USD/CAD heeft een bullish vlag gevormd op de 1-uur grafiek.
  • Dit is een reactie op de relatief gemengde Canadese BBP-gegevens.
  • Het paar reageert ook op activiteiten op de obligatiemarkt.

De USD/CAD wankelt nu de markt zich blijft concentreren op de Amerikaanse obligatiemarkt, de prijzen van ruwe olie en de laatste Canadese BBP-gegevens. Het handelt op 1,2657, wat 0,70% lager is dan het hoogste punt van gisteren op 1,2747.

USD/CAD
USD/CAD prijsactie

Obligatiemarkt in focus

De USD / CAD prijs reageert op de recente prestaties van de obligatierendementen van de twee landen. In de afgelopen weken hebben Amerikaanse staatsobligaties zich hersteld, waarbij de benchmark op 10 jaar steeg naar het hoogste niveau sinds vorig jaar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In Canada stegen de tienjarige Canadese staatsobligaties tot 1,50%, het hoogste niveau sinds januari vorig jaar. Deze prestatie is vooral te danken aan de miljarden dollars die de Canadese regering heeft vrijgemaakt om de pandemie het hoofd te bieden.

Verder is de VS de grootste handelspartner van Canada. Daarom hebben de stimuleringen van $ 4 biljoen die de VS heeft ontketend een positieve invloed gehad op de Canadese economie. Nu is de VS al bezig met het lanceren van een ander gigantisch pakket van $ 1,9 biljoen dat ook een positieve impact zou kunnen hebben op de Canadese economie.

De USD / CAD stijgt ook terwijl de prijs van ruwe olie het moeilijk heeft. De prijs van Brent is vandaag met meer dan 5% gedaald en handelt iets boven de $ 60. De West Texas Intermediate (WTI) is gezakt tot onder de $ 60, voorafgaand aan een belangrijke bijeenkomst van OPEC+. Olieprijzen zijn belangrijk voor de USD / CAD omdat Canada de op drie na grootste exporteur is.

Het paar reageert ook op de laatste Canadese BBP-gegevens. Volgens het statistiekbureau van het land groeide de economie in december met 0,1% na een stijging met 0,8% in de voorgaande maand. Voor het kwartaal groeide de economie met 2,3%, wat leidde tot een daling op jaarbasis van 9,6%. Het bureau koppelde de prestaties aan de hogere olieprijzen en hogere consumentenbestedingen.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische vooruitzichten USD/CAD

USD/CAD
USD/CAD technische grafiek

De 1-uur grafiek laat zien dat de USD / CAD de laatste tijd onder druk staat. Het is gedaald van het hoogste punt van deze week op 1.2745 naar het laagste punt van vandaag op 1.2640. Op de 1-uur grafiek is het naar een paar pips onder de voortschrijdende gemiddelden over 25 en 15 perioden opgeschoven. Met name lijkt het paar een bullish vlagpatroon te hebben gevormd dat in blauw wordt weergegeven. Daarom zou het paar op korte termijn uiteindelijk hoger kunnen uitbreken.