Een prijsvoorspelling voor Ripple (XRP) in maart

Geschreven door: Michael Harris
maart 8, 2021
  • Ripple zei dat crypto beurzen de regelgevende status van XRP met de SEC hebben besproken.
  • Ripple is doorgegaan met het ontkennen van de beweringen van de SEC.
  • XRP steeg vorige week met 11,6% om terug te keren naar $0,50.

De Ripple (XRP) prijs consolideert onder de $ 0,50 terwijl het SEC-drama blijft wegen op de XRP-prijsvooruitzichten.

Fundamentele analyse: Crypto beurzen bespraken de regelgevende status van XRP vóór aanbiedingen, beweert Ripple

Ripple zei dat crypto beurzen de regelgevende status van XRP hebben besproken met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vóór de notering van de cryptocurrency. Ripple merkte dit op in een reactie op de klachten van de SEC dat Ripple de federale effectenregels overtrad en de aantijgingen van het bureau ontkende.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het nieuwe antwoord was niet veel anders dan het eerste dat Ripple eind januari indiende. In zijn gewijzigde aanvraag bleef Ripple de beweringen van de SEC ontkennen dat XRP een beveiliging is en zei dat het de federale wetten niet had overtreden door het actief in de afgelopen 8 jaar te verkopen.

De in San Francisco gevestigde startup ging ook in op de beweringen van de SEC dat crypto beurzen discussies voerden over het al dan niet vermelden van XRP bij het bureau. Een dergelijk bedrijf, dat “Platform A” wordt genoemd, heeft naar verluidt de “regelgevende status van XRP beoordeeld in het licht van eerdere SEC-richtlijnen en acties.”

“Platform A ontmoette SEC medewerkers in de Divisie Corporation Finance en Divisie Handel en Markten, waaronder ten minste één senior SEC medewerker die eerder Ripple bij meerdere gelegenheden ontmoette tijdens onderzoeksgerelateerde bijeenkomsten in 2018, over de juridische status van XRP. en zocht advies over de vraag of het SEC personeel XRP als een beveiliging beschouwde”, zei Ripple in het antwoord.

Nadat de SEC een rechtszaak had aangespannen tegen Ripple, hebben een aantal crypto beurzen de handel in XRP opgeschort, waaronder Coinbase.

Technische analyse: consolidatie vindt plaats

XRP won vorige week 11,6% om terug te keren naar $ 0,50 in de aanloop naar een nieuwe handelsweek. Op deze manier slaagden de kopers erin om verliezen van meer dan 23% die twee weken geleden werden opgetekend, uit te wissen.

Ripple dagelijkse grafiek (TradingView)

De prijsactie wordt verhandeld in een symmetrische driehoek met weerstand en ondersteuning van dit grafiekpatroon van respectievelijk $ 0,56 en $ 0,35, waarbij de laatste ook wordt versterkt door de 200-DMA. Het is waarschijnlijk dat de prijsactie tussen deze twee niveaus zal handelen, waarbij elke dip naar $ 0,35 wordt gezien als een kans om XRP te kopen.

Samenvatting

Crypto handelsplatforms hebben de regelgevende positie van XRP met de SEC besproken voordat het actief werd genoteerd, zei Ripple in een gewijzigd antwoord aan het bureau. In de tussentijd consolideert de XRP prijs zich rond de $ 0,50.