De winst vóór belastingen van Direct Line Insurance Group daalt

Geschreven door: Wajeeh Khan
maart 8, 2021
  • De winst vóór belastingen van Direct Line Insurance Group daalt naar £451 miljoen in 2020.
  • De verzekeringsmaatschappij boekte £39 miljoen aan herstructureringskosten en eenmalige kosten.
  • Het bestuur verklaarde 14,7 pence per aandeel slotdividend.

Direct Line Insurance Group plc (LON: DLG) zei maandag dat de winst vóór belastingen in 2020 is gedaald te midden van de aanhoudende coronavirus pandemie. Het bedrijf kondigde maandag nog een aandeleninkoop en een slotdividend aan.

Direct Line aandelen daalden maandag ongeveer 1% in premarket-handel, maar herstelden het verlies op de open markt. Later op de dag daalde het aandeel echter opnieuw met 4% om te verhandelen tegen £ 3,25 per aandeel versus £ 3,25 per aandeel aan het begin van 2021.

Direct Line boekte £39 miljoen aan herstructureringskosten en eenmalige kosten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Direct Line zei dat de winst vóór belastingen in 2020 op £ 451,4 miljoen was gedrukt. In het voorgaande jaar kwam de winst vóór belastingen hoger uit op £ 509,7 miljoen. Het bedrijf schreef de daling toe aan £ 39,4 miljoen aan herstructureringskosten en eenmalige kosten in verband met kostenbesparingen die vorig jaar op de bedrijfswinst wogen.

In zijn eerdere rapport over het fiscale eerste halfjaar dat in augustus werd gepubliceerd, had het in Londen gevestigde bedrijf £ 220,5 miljoen aan bedrijfswinst geboekt. In zijn verklaring zei Direct Line maandag:

“De resultaten zijn beïnvloed door de gebruikelijke variabiliteit rond weersomstandigheden, maar de toevoeging van de factoren rond COVID-19 maakt het moeilijker om ze te navigeren dan in voorgaande jaren.”

Het op de FTSE 100 genoteerde bedrijf waardeerde de brutopremies in 2020 op £ 3,18 miljard, tegenover £ 3,20 miljard een jaar geleden. Volgens Direct Line bedroeg de gecombineerde operationele ratio vorig jaar 91,0%, vergeleken met een stijging van 92,2% in 2019.

De schadeverzekeraar zei dat zijn solvabiliteitskapitaalratio in 2020 uitkwam op 191% – een verbetering ten opzichte van 165% in het voorgaande jaar.

Het bestuur van Direct Line maakte 14,7 pence per aandeel slotdividend bekend

Het bestuur van Direct Line maakte maandag 14,7 pence per aandeel slotdividend bekend. Het Britse bedrijf sprak zijn plannen uit om in 2021 voor £ 100 miljoen aan aandelen terug te kopen. Het benadrukte ook dat het dit jaar streefde naar een gecombineerde operationele ratio van 93% tot 95%.

De financiële update van Direct Line komt een week nadat zijn rivaal, Admiral Group plc, zei dat de winst in 2020 is gestegen omdat mensen minder op de weg waren vanwege de aanhoudende noodsituatie.

Direct Line bleef vorig jaar gemiddeld bijna gelijk op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van slechts bijna 1%. Op het moment van schrijven heeft de in het VK gevestigde verzekeringsmaatschappij een marktkapitalisatie van £ 4,24 miljard en een koers-winstverhouding van 11,16.