USD/CAD daalt na het rentebesluit van de Bank of Canada

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mrt 10, 2021
  • De USD/CAD trok zich terug na de laatste BOC rentebeslissing.
  • De bank heeft het rentebeleid en het kwantitatieve versoepelingsbeleid ongewijzigd gelaten.
  • De gegevens kwamen kort na de inflatiecijfers van de Amerikaanse consumenten.

De USD / CAD daalde iets na de relatief gemengde inflatiecijfers in de VS en het rentebesluit van de Bank of Canada (BOC). Het paar daalde naar 1,2627, 1% onder het hoogste punt van februari op 1,2750.

USD/CAD
USD/CAD prijsactie

Besluit van de Bank of Canada

De BOC, geleid door Tiff Macklem, heeft vandaag zijn besluit over de rentevoet over twee dagen gesloten. Zoals de meeste analisten hadden verwacht, besloot de bank de rente ongewijzigd te laten op 0,25%. De bank liet ook haar kwantitatieve versoepelingsbeleid ongewijzigd, maar wees op een trager tempo van de aankopen van activa. Dat komt doordat de economie van het land zich sneller herstelt dan eerder werd verwacht. De bank zei:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“We blijven ons inzetten om de beleidsrente op de effectieve ondergrens te houden totdat de economische zwakte is opgevangen, zodat de inflatiedoelstelling van 2 procent duurzaam wordt bereikt. Volgens de projectie van de Bank in januari gebeurt dit pas in 2023.”

De beslissing kwam in een belangrijke periode. De Canadese overheid rolt haar vaccintoediening sneller uit dan verwacht. Verder waren de recente lockdowns minder storend dan de vorige. Dit blijkt uit de recente sterke Ivey PMI-cijfers voor productie en dienstverlening.

Het belangrijkste is dat de VS op het punt staat nog een stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen uit te rollen dat een positieve impact zal hebben op de Canadese economie. Bovendien is Canada een van de grootste handelspartners van de VS. Deze stimulans heeft meer analisten ertoe aangezet om de groeiprognoses van het land op te krikken. Volgens de mediane schatting moet de Canadese economie met 5,4% groeien, wat een stijging is ten opzichte van de schatting van januari van 4%.

De USD / CAD reageerde ook op de laatste inflatiegegevens van de VS. Uit de cijfers bleek dat de algemene consumentenprijsindex (CPI) in februari met 1,7% is gestegen. Dit is slechts 0,3% onder de doelstelling van de Fed van 2,0%. De kern-CPI steeg in februari met 1,3%. Daarom zou de rente, met een volgend stimuleringspakket op komst, kunnen blijven stijgen, waardoor de Federal Reserve de rente zou moeten verhogen.

Vooruitzichten USD/CAD

USD/CAD
USD/CAD technische grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat de USD / CAD de laatste tijd in een neerwaartse trend zit. Het is met meer dan 13% gedaald vanaf het hoogste punt in 2020. Het paar heeft ook een dalend kanaal gevormd. Het is nu iets onder dit kanaal. Het is ook langs de middelste lijn van de Bollinger Bands, terwijl de twee lijnen van de MACD zich onder de neutrale lijn bevinden. Daarom zou het paar kunnen blijven dalen, aangezien de bears zich richten op de volgende support op 1.2400.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld