USD/CAD duikt terug naar het laagste punt in twee weken

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mrt 12, 2021
  • De USD/CAD prijs daalde na de laatste Canadese banencijfers.
  • Het land creëerde in februari meer dan 259.000 banen, terwijl het werkloosheidspercentage daalde tot 8,2%.
  • In de VS toonden gegevens aan dat de producentenprijsindex in februari met 2,8% is gestegen.

De USD / CAD prijs daalde licht na de laatste Canadese banengegevens en de Amerikaanse producentenprijsindex (PPI). Het paar daalde naar 1.2570, iets onder het dieptepunt van deze week op 1.2520.

USD/CAD
USD/CAD prijsactie

Canadese banencijfers

Het Canadese statistiekbureau publiceerde relatief sterke banencijfers, wat een teken is dat de economie van het land herstelt. Het land voegde in februari meer dan 259.000 banen toe na het verlies van meer dan 225.000 banen in januari. Dit gebeurde toen fabrikanten en dienstverleners hun bedrijf begonnen te heropenen toen de overheid vaccinaties begon aan te bieden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ondertussen is de werkloosheid gedaald van 9,4% in januari tot 8,2% in februari. Dit percentage is aanzienlijk hoger dan de 5,0% in het VK en de VS 6,2%, wat erop wijst dat de Canadese economie zich langzamer herstelt dan die van zijn concurrenten.

De participatiegraad, die het aantal werkende mensen in de beroepsbevolking meet, is in februari gestegen van 64,7% naar 79,2%.

Deze cijfers kwamen een week nadat de VS relatief sterke banencijfers publiceerde. De economie voegde in februari meer dan 300.000 banen toe, een aanzienlijke sprong ten opzichte van de 40.000 die in de voorgaande maand werden gecreëerd. En gisteren toonden gegevens aan dat het aantal Amerikanen dat een aanvankelijke werkloosheidsaanvraag indiende, bleef dalen.

Het belangrijkste is dat de Canadese banencijfers een paar dagen na het rentebesluit van de Bank of Canada (BOC) kwamen. De bank liet haar rentetarief ongewijzigd en beloofde door te gaan met de aankopen van activa om het herstel te stimuleren.

De USD / CAD prijs reageert ook op de laatste gegevens van de Amerikaanse producentenprijsindex (PPI). Volgens de BLS is de PPI in februari met 2,8% gestegen, geholpen door hogere prijzen voor ruwe olie. Deze stijging was beter dan de jaarlijkse stijging van 1,7% in de voorgaande maand en de mediane schatting van 2,7%. De kern PPI, exclusief de volatiele voedsel- en energieprijzen, steeg in februari met 2,5% ten opzichte van 2,0% in de voorgaande maand.

USD/CAD technische prognose

USD/CAD
USD/CAD technische grafiek

De 2-uur grafiek laat zien dat de USD / CAD prijs daalde naar 1,2510, iets onder het dieptepunt van deze week op 1,2520. Het paar bevindt zich iets onder de 25 en 15-perioden exponentiël voortschrijdende gemiddelden (EMA), terwijl de rally van de Average Directional Index (ADX) is vervaagd. De prijs ligt ook iets onder de halslijn van het drievoudige toppatroon dat een paar weken geleden plaatsvond. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien de bears zich richten op de volgende belangrijke ondersteuning op 1.2450.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld