Hoe ouders hun kinderen kunnen helpen met een zomerbedrijf

By: James Knight
James Knight
Als hij niet aan het werk is, is James een fervent handelaar en golfer die graag reist. Ooit voedde,… read more.
on mrt 19, 2021
  • Wij geven u 7 toptips om uw kind te helpen met het opzetten van een zomerbedrijf.
  • Het starten van een klein bedrijf is een geweldige manier voor kinderen om te leren.
  • Een project als dit kan uw kind helpen zijn/haar passie te ontdekken.

Het starten van een klein bedrijf tijdens de zomer is een geweldige manier voor kinderen om meer te weten te komen over de wereld van het werk en om een ondernemersgeest te ontwikkelen. Of het nu gaat om babysitten, auto’s wassen of een limonadekraam opzetten, het kan hen de waarde van geld leren en hoe ze problemen kunnen omzeilen.

Dit artikel is een gids voor ouders die hun kinderen willen helpen het meeste uit hun zomerbedrijf te halen. Het is uw taak om hun creativiteit aan te moedigen en een ondersteunende rol te spelen terwijl ze voorop lopen en hun eigen beslissingen nemen. Hier zijn enkele tips om dat het beste te doen:

7 toptips voor het ondersteunen van kindondernemers

1. Zoek uit wat uw kind wil doen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Uw kind haalt het meeste uit de zomer als u hem / haar het voortouw laat nemen. Moedig ze aan om hun verbeeldingskracht te gebruiken om als uitgangspunt een aantal dingen te bedenken waar ze gepassioneerd over zijn en wijs geen ideeën plat. Waar u aan kunt bijdragen, is door te helpen deze ruwe ideeën om te zetten in een realistisch project.

Zelfs als een idee niet meteen klinkt als iets dat u in de zomer kunt doen, is er meestal een manier om er een klein bedrijfje van te maken. Misschien kunt u binnen een paar maanden niet leren om chef-kok of dierenarts te worden, maar u kunt wel een cupcakekraam opzetten of een hondenloper worden in de buurt.

2. Help ze bij het ontwikkelen van een businessplan

Als u eenmaal een idee hebt gekozen, help ze dan om het om te zetten in een formeler bedrijfsplan. Laat ze breed nadenken over de financiën, inclusief hun uitgaven. Misschien hebben ze alleen citroen, suiker en water nodig voor limonade, maar hoe zit het met de kannen, kopjes en keukengerei om het op te bergen? Wat voor invloed heeft dat op wat ze voor elk drankje moeten vragen?

Het kan een goed idee zijn om hier een aantal specifieke doelen te stellen die u ook aan het einde opnieuw kunt bekijken. Als ze in de herfst een nieuwe telefoon willen kopen, kan dat hen helpen zich te concentreren op hoe ze daarvoor genoeg geld kunnen verdienen.

3. Zorg ervoor dat het in overeenstemming is met de lokale wetten

Controleer voordat u begint of er geen lokale wetten zijn die u mogelijk overtreedt. Dit is misschien alleen relevant als u eten of drinken gaat verkopen, maar het is het beste om het zeker te weten. Wees op dezelfde manier veilig en zorg ervoor dat er iemand is om toezicht te houden als ze buiten uw huis komen.

4. Leid uw kind door wat marktonderzoek

Help hen te denken als een ondernemer en een zakelijk gevoel te ontwikkelen. Aan wie gaan ze verkopen? Het kunnen andere kinderen op een zomerkamp zijn of gezinnen in de buurt. Zijn er andere mensen die soortgelijke dingen doen in hetzelfde gebied? Hoeveel brengen ze in rekening?

Bespreek hoe ze het bedrijf gaan promoten en de unieke dingen waardoor het zich onderscheidt van de concurrentie. Moedig ze opnieuw aan om creatief te denken: ze zouden het woord kunnen verspreiden via sociale media, door aan te kloppen of door posters op te hangen.

5. Plan hoeveel tijd het elke dag kost

Het doel van een zomerbedrijf is om professionele vaardigheden te ontwikkelen en discipline te leren. Laat ze plannen hoeveel tijd ze elke dag aan het project gaan besteden. Daarbinnen kunt u ze laten kennismaken met het belang van voorbereiding. Als ze twee uur willen besteden aan het verkopen van cupcakes, hoeveel tijd hebben ze dan nodig om de ingrediënten te kopen en ze eerst te maken?

Onthoud echter altijd dat de zomer niet alleen over zaken moet gaan. Een deel van het beheren van tijd heeft te maken met het over laten van wat tijd om ook met hun vrienden te genieten.

6. Onthoud altijd dat het hun project is

Laat ze de leiding nemen. Zelfs als u ziet dat ze een fout maken, onthoud dan dat dit voor hen is en dat fouten een geweldige leermogelijkheid kunnen zijn. Het is iets dat u aan het einde opnieuw kunt bezoeken, waarbij u ze altijd aanmoedigt om de problemen eerst voor zichzelf op te lossen.

Onthoud dat het opzetten van een zomerbedrijf niet gaat over het nu opzetten van de volgende Amazon, maar over het geven van vaardigheden aan uw kind om in de toekomst te slagen.

7. Help ze aan het einde van de zomer in te schatten hoe het is gegaan

Om ervoor te zorgen dat ze zoveel mogelijk leren, moet u samen wat tijd besteden om het project aan het eind door te nemen. Dit is het punt waarop u kunt praten over wat ze leuk vonden. Misschien ontdekt u dat ze een nieuwe passie hebben ontdekt, of dat u iets hebt geleerd over hoe ze werken, waardoor ze op school of elders kunnen worden geholpen.

U kunt ook de doelen bekijken die ze aan het begin hebben gesteld. Als ze ze niet hebben behaald, help ze dan te begrijpen dat falen oké is en dat je ervan kunt leren. Laat ze nadenken over wat ze de volgende keer anders zouden kunnen doen.

En vergeet niet om ze, nadat het allemaal voorbij is, het geld te laten uitgeven dat ze hebben verdiend met al hun harde werk.

Geef uw kind duurzame levensvaardigheden

Een project als dit kan uw kind helpen zijn / haar passie te ontdekken. Het is een cliché dat elke ondernemer ooit het kind was dat een limonadekraampje op zijn veranda zette, maar het heeft een klank van waarheid.

Zelfs als ze niet van alles in het project hebben genoten, kunt u er zeker van zijn dat de vaardigheden die ze hebben opgedaan hen goed zullen voorbereiden op toekomstig succes.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld