Adobe verslaat de schattingen van Wall Street in Q1

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mrt 24, 2021
  • Adobe Inc verslaat de schattingen van Wall Street in Q1.
  • Het computersoftwarebedrijf verwacht £11,24 miljard aan jaarlijkse inkomsten.
  • Adobe zegt dat financieel directeur John Murphy van plan is om in 2021 met pensioen te gaan.

Adobe Inc. (NASDAQ: ADBE) publiceerde dinsdag zijn winstrapport voor het fiscale eerste kwartaal dat de schattingen van Wall Street overtrof. Op basis van zijn sterke kwartaalprestaties gaf het bedrijf ook positieve vooruitzichten voor het volledige boekjaar. Chief Executive Shantanu Narayen gaf dinsdag commentaar op het financiële rapport en zei:

“Adobe realiseerde een recordomzet in het eerste kwartaal en we verhogen onze jaarlijkse doelstellingen op basis van de geweldige kansen binnen ons bedrijf en ons aanhoudende vertrouwen in onze wereldwijde uitvoering.”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Adobe aandelen die u hier online kunt leren kopen, stegen aanvankelijk 2% in uitgebreide handel op dinsdag, maar verloren later de volledige winst. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel momenteel handen uit tegen £ 334 per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar 2021 begonnen met een hogere £ 353 per aandeel.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Adobe zei dat het nettoresultaat in het eerste kwartaal £ 920 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar £ 1,90 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op £ 694,52 miljoen, of £ 1,44 per aandeel.

Op aangepaste basis verdiende het computersoftwarebedrijf £ 2,28 per aandeel in het eerste kwartaal. Adobe waardeerde zijn omzet in het afgelopen kwartaal op £ 2,84 miljard, wat neerkomt op een groei van 26% op jaarbasis. De Amerikaanse multinational wees ook op een jaarlijkse stijging van 32% van de inkomsten uit digitale media in het eerste kwartaal.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het eerste kwartaal £ 2,73 miljard aan inkomsten zou boeken. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel bedroeg £ 2,03. In apart nieuws uit de Verenigde Staten zei Microsoft Corp dat het Discord wilde kopen voor meer dan £ 7,24 miljard.

Adobe’s richtlijnen voor het volledige boekjaar

Voor het volledige boekjaar voorspelt Adobe nu £ 11,24 miljard aan inkomsten en £ 8,62 aan winst per aandeel op aangepaste basis. Ter vergelijking: verwachten analisten dit jaar £ 11,03 miljard aan inkomsten en £ 8,20 aan aangepaste winst per aandeel.

Adobe zei dinsdag ook dat zijn CFO John Murphy van plan is met pensioen te gaan in 2021. In het voorgaande kwartaal (Q4) had het in San Jose gevestigde bedrijf een omzetgroei van 14,44% genoteerd.

Adobe presteerde vorig jaar grotendeels optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 50%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 160,42 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 42,43.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld