7 toptips over geld investeren bij het starten van een bedrijf

By: James Knight
James Knight
Als hij niet aan het werk is, is James een fervent handelaar en golfer die graag reist. Ooit voedde,… read more.
on mrt 30, 2021
  • De beste manieren om uw geld uit te geven als eigenaar van een klein bedrijf.
  • Hoe u de basis legt voor een succesvol bedrijf.
  • Waarom u bij uw beleggingen op de lange termijn moet kijken.

Contant geld is het belangrijkste in elk nieuw bedrijf. De eerste stap is het vinden ervan; het volgende is weten hoe u het verstandig kunt besteden. Dit artikel snijdt door het lawaai om de belangrijkste dingen te kiezen voor elk klein bedrijf om geld aan uit te geven.

Of u nu begint met geld dat u hebt gespaard, een banklening of een grote som van uw investeerders, u wilt dat geld aan het werk zetten, zodat u zo snel mogelijk een zelfvoorzienend, winstgevend bedrijf kunt worden. Hier zijn zeven dingen om over na te denken wanneer u in uw bedrijf investeert.

1. Huur de juiste mensen in

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als u begint, wilt u medewerkers die de maximale waarde kunnen toevoegen aan uw bedrijf. Als klein bedrijf zult u minder werknemers hebben en zullen personeelskosten een van uw grootste uitgaven op de lange termijn zijn. Dit is de beste tijd om een bedrijfscultuur te creëren, dus vind de juiste mensen in de gebieden waar u ze het meest nodig hebt.

Zorg ervoor dat u eerst prioriteit geeft aan de onderdelen van uw bedrijf waarin u moet investeren. Als u een app ontwikkelt, is het misschien de eerste investering om software-ingenieurs aan te trekken om het best mogelijke product te maken. U wilt niet veel geld in verkopers investeren om een product te verkopen dat nog in ontwikkeling is, maar u wilt wel dat ze er klaar voor zijn zodra het klaar is

2. Koop de apparatuur die u nodig heeft

Een andere van uw grootste uitgaven zijn de gereedschappen en ruimtes waarin uw team kan werken. Misschien heeft u krachtige computers, hoogtechnologische machines of gewoon een magazijn nodig om uw goederen op te slaan. Onthoud dat u nu investeert, zodat u in de toekomst meer geld kunt verdienen, dus hoewel de huidige behoeften van het bedrijf belangrijk zijn, moet u met een langetermijnvisie werken.

U wilt niet teveel uitgeven, maar u wilt wel nadenken over waar u over een jaar of twee wilt zijn. Het is misschien verstandig om nu een beetje extra uit te geven om een grotere kantoorruimte of meer hardware te krijgen om u de capaciteit te geven om uit te breiden.

3. Investeer in software om u te helpen opschalen

Vergeet de admin-kant van het bedrijf niet. Het is misschien niet zo spannend als uw hoofdfocus, maar u moet wel zorgen voor zaken als salarisadministratie en boekhouding. Dit geldt met name als uw vroege plannen geen fulltime personeels- of boekhoudteam omvatten. Nogmaals, geef nu wat meer uit om een systeem te maken dat met u mee kan groeien naarmate het bedrijf groeit.

Bedenk hoe iedereen gaat samenwerken. Zullen ze allemaal op dezelfde plek zijn? Zo niet, dan moet u online kunnen meeten en chatten, en duidelijke communicatiekanalen zullen uw team productiever maken. Tegenwoordig zijn er veel softwaretools die speciaal zijn ontworpen om deze problemen op te lossen.

4. Onderzoek en ontwikkel nieuwe productideeën

Besteed wat geld aan het verbeteren van uw producten of service. Sommige van de grootste startups investeren veel van hun inkomsten terug in hun product om zo vroeg mogelijk groei te maximaliseren ten koste van de winst. Voor bedrijven als Netflix betekent dat nieuwe inhoud, voor een biotech-startup als Moderna draait het allemaal om het onderzoeken van nieuwe behandelingen.

U opereert misschien op kleinere schaal, maar het principe is hetzelfde. Als u een innovatief product heeft, hoe kunt u dit dan verbeteren of uitbreiden? Heeft u toegang tot een grotere markt door iets nieuws te creëren? Dwaal niet af van uw vakgebied, maar u wilt niet stilstaan en de concurrentie u laten inhalen.

5. Trek een publiek aan

Het moeilijkste deel van het starten van een nieuw bedrijf is om opgemerkt te worden. De ideale manier om het woord te verspreiden is organisch met mond-tot-mondreclame, maar soms heeft u meer hulp nodig. U wilt een deel van uw budget besteden aan marketing en reclame, omdat u klanten moet aantrekken om te groeien.

Het is een ander gebied waar het gemakkelijk is om te veel geld uit te geven, maar denk na over wat bij uw bedrijf past. Enkele van de goedkopere opties zijn sociale media-accounts en het starten van een podcast of een blog. Als u bereid bent meer geld uit te geven, kunt u een geweldige website laten bouwen of online advertenties op Google of Facebook opzetten.

6. Houd contant geld achter

Investeer niet alles tegelijk. Het is belangrijk om wat geld achter te houden voor een regenachtige dag of om te anticiperen als zich een gelegenheid voordoet. U wilt uw grote kans niet missen, want u heeft geen gratis kapitaal.

U moet beslissen hoe groot uw veiligheidsdeken moet zijn, maar een grove vuistregel is om ten minste genoeg contant geld over te houden om zes maanden aan onkosten te dekken. Op die manier hoeft u geen dure leningen op korte termijn af te sluiten of in financiële problemen te komen, zelfs niet als de verkoop volledig opdroogt.

7. Doe uw eigen investeringen

U wilt altijd iets in de reserve hebben, en het zal ook nuttig zijn om dit bedrag te laten groeien. Hoe meer u in uw bedrijf kunt investeren, hoe groter de kans op succes. Een manier om uw kapitaal in de loop van de tijd te laten groeien, is op de aandelenmarkt, aangezien aandelen en effecten over het algemeen een beter rendement bieden dan een spaarrekening.

Als bedrijfseigenaar kunt u het beste vasthouden aan investeringen met een laag risico, dat kunnen blue chip bedrijven zijn – zoals Google of Amazon – of indexfondsen die de prestaties van een bepaalde beurs volgen. U wilt geen risico nemen wanneer dit extra geld in de toekomst nuttig kan zijn.

Plan altijd vooruit

Uw horizon is altijd lang als u investeert. Blijf te allen tijde gefocust op het bouwen van iets voor de toekomst. Alleen u weet waar uw prioriteiten liggen en het hangt af van uw branche en hoe snel u probeert te groeien, en daarom bent u de beste persoon om te beslissen hoe u uw middelen wilt toewijzen.

Tijdens dit alles wilt u het heden en de toekomst in de gaten houden. Met name als het om uw personeel en strategie gaat, zijn de investeringen die u nu doet van vitaal belang voor uw langetermijnvooruitzichten op succes.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld