Het Pfizer/BioNTech vaccin blijkt 91% effectief te zijn

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on apr 2, 2021
  • Bijgewerkte gegevens tonen aan dat het Pfizer/BioNTech vaccin 91% effectief is.
  • Pfizer/BioNTech streven naar volledige goedkeuring van de regelgevende instanties in de VS.
  • Het vaccin van de bedrijven is 100% effectief bij adolescenten.

In een gezamenlijke verklaring op donderdag zeiden Pfizer Inc (NYSE: PFE) en BioNTech (NASDAQ: BNTX) dat nieuwe gegevens aantonen dat hun coronavirus vaccin na zes maanden een werkzaamheid van meer dan 91% had. Aanvankelijk, in november, hadden de twee bedrijven gegevens gepubliceerd van hun klinische proef in een laat stadium met 44 duizend deelnemers, waarbij het vaccin voor 95% effectief bleek te zijn.

Sindsdien is het virus echter in verschillende varianten gemuteerd. Maar Pfizer en BioNTech spraken ook hun vertrouwen uit dat hun vaccin 100% werkzaam was tegen een nieuwe variant (B1351) in Zuid-Afrika. De gegevens waren echter afkomstig van slechts negen patiënten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Pfizer aandelen worden momenteel verhandeld tegen een prijs per aandeel van £ 26,26. Ter vergelijking: het aandeel was het jaar begonnen met een iets hogere £ 26,62 per aandeel.

Pfizer/BioNTech streven naar volledige goedkeuring van de regelgevende instanties

Volgens algemeen directeur Albert Bourla van Pfizer zijn de nieuwe gegevens afkomstig van meer dan 12 duizend deelnemers die gedurende minimaal zes maanden volledig waren ingeënt. Pfizer heeft momenteel toestemming voor gebruik in noodgevallen van de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration). Maar de nieuwe gegevens, voegde de CEO toe, maken het vaccin van de Amerikaanse multinational in aanmerking voor volledige goedkeuring door de regelgevende instanties.

In gerelateerd nieuws uit de VS zei Johnson & Johnson dat zijn vaccin uit een fabriek in Baltimore niet zal worden verspreid omdat het niet aan de kwaliteitsnormen voldoet.

De op Nasdaq genoteerde aandelen van BioNTech zijn donderdag met 1% gestegen in premarket-handel. Het aandeel is geopend voor £ 79,90 per aandeel en wordt momenteel verhandeld tegen £ 81,60 per aandeel. Het Duitse biotechbedrijf was het jaar begonnen met £ 62 per aandeel. BioNTech debuteerde in oktober 2019 op de Nasdaq Stock Exchange tegen een prijs per aandeel van £ 10.

Op het moment van schrijven heeft de fabrikant van actieve immuuntherapieën een marktkapitalisatie van £ 19,57 miljard en een koers-winstverhouding van 1.597,84.

Pfizer/BioNTech vaccin 100% effectief bij adolescenten

De virusuitbraak heeft tot dusver meer dan 129 miljoen mensen wereldwijd besmet en meer dan 2,8 miljoen doden veroorzaakt. Het nieuws komt pas een dag nadat Pfizer en BioNTech zeiden dat hun COVID-19 vaccin 100% effectief en veilig was voor gebruik bij adolescenten van twaalf tot vijftien jaar. De twee bedrijven zoeken nu goedkeuring van Europa en de Verenigde Staten om hun vaccin te gebruiken in deze leeftijdsgroep.

In de eerste week van februari zei Pfizer dat de winst in het fiscale vierde kwartaal zwakker was dan verwacht.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld