AUD/USD vormt een omgekeerd hoofd en schouders patroon

Geschreven door: Crispus Nyaga
april 14, 2021
  • De AUD/USD heeft een omgekeerd hoofd en schouders patroon gevormd.
  • Het schoof boven de halslijn van dit patroon vanwege de zwakkere dollar.
  • Het paar zal vervolgens reageren op de Australische banenaantallen.

De AUD / USD prijs steeg naar het hoogste niveau sinds 23 maart, geholpen door de zwakkere Amerikaanse dollar en hogere grondstofprijzen. Forextraders kijken nu naar de laatste Australische banencijfers die gepland staan voor donderdag.

AUD/USD prijsactie

Hogere grondstoffenprijzen

Australië is rijkelijk bedeeld met enorme natuurlijke hulpbronnen zoals steenkool en ijzererts. Daarom wordt de Australische dollar algemeen beschouwd als een grondstoffenvaluta, omdat deze het goed doet als de prijzen daarvan stijgen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De meeste grondstoffen zoals goud en koper zijn vandaag teruggekeerd nu de markt nadenkt over de inflatiecijfers in de VS. De Bloomberg Commodity Index (BCOM) is vandaag met 0,60% gestegen.

Terwijl de inflatie in de VS in maart steeg, gelooft de markt dat de sprong tijdelijk zal zijn. Als gevolg hiervan zal de Fed waarschijnlijk een tijdje de lage rentetarieven handhaven. In haar recente verklaringen heeft de Fed aangegeven dat ze de tarieven in 2024 zal laten stijgen.

Lage rentetarieven in de VS zijn doorgaans slecht voor de Amerikaanse dollar en goed voor grondstoffen. De dollarindex is inderdaad gedaald tot het laagste niveau sinds maart van dit jaar.

De AUD / USD stijgt ook na de recente sterke cijfers uit Australië. In de afgelopen dagen hebben gegevens onthuld dat het vertrouwen van de consument en het bedrijfsleven is hersteld naarmate het land de ogen op een eventuele heropening ziet. Het levert al vaccins af en de regering verwacht het proces te versnellen. Gegevens uit China, de grootste economie van Australië, toonden ook aan dat de economie herstelt.

Vooruitblikkend, zal de AUD / USD reageren op de laatste Australische banencijfers. Economen die door Reuters zijn ondervraagd, verwachten dat de gegevens zullen aantonen dat het totale werkloosheidspercentage in maart is gedaald van 5,8% in april tot 5,7%. Ze verwachten ook dat de participatiegraad van 66,4% naar 66,3% is gestegen. Dit aantal geeft het percentage werkende mensen weer dat actief is op de arbeidsmarkt. Verder verwachten ze dat de economie meer dan 35.000 nieuwe banen heeft gecreëerd.

AUD/USD technische vooruitzichten

AUD/USD

De 4-uur grafiek laat zien dat het AUD / USD paar bij 0.7675 boven het belangrijke weerstandsniveau uitbrak. Deze prijs is de halslijn van het omgekeerde hoofd en schouderspatroon. Bij technische analyse is dit meestal een bullish signaal. Het is ook boven het 25 dagen voortschrijdend gemiddelde gestegen, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) boven het overboughtniveau is gestegen. Daarom zal het paar waarschijnlijk hoger uitbreken, aangezien bulls zich richten op de belangrijke weerstand op 0.7750.