Coinbase: dit is wat de CEO te zeggen heeft over de afhankelijkheid van transactiekosten

Geschreven door: Michael Harris
april 14, 2021
  • Coinbase maakte vandaag zijn langverwachte aandelendebuut.
  • Nasdaq stelde een referentieprijs van $250 per aandeel vast.
  • CEO Brian Armstrong verwacht geen margecompressies op korte tot middellange termijn.

Coinbase, een van ’s werelds grootste cryptocurrency beurzen, staat op het punt om later vandaag zijn publieke debuut te maken op de Nasdaq beurs.

Het debuut van vandaag

Gisteren stelde Nasdaq een referentieprijs vast van $ 250 per aandeel om de cryptobusiness een waardering van $ 65,3 miljard te geven. Volgens Bloomberg is dit lager dan de $ 350 per aandeel die de aandelen van het bedrijf vorige maand op de particuliere markt verhandelden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Sommige marktanalisten zijn van mening dat de vastgestelde prijs veel te laag is voor een bedrijf dat het eerste grote Amerikaanse cryptocurrency bedrijf zal worden dat via een directe notering naar de beurs gaat.

De gerenommeerde CNBC analist Jim Cramer waarschuwde retailbeleggers om niet te verwachten aandelen van Coinbase te kopen voor $ 300 per aandeel.

Hoewel de vastgestelde referentieprijs slechts indicatief is, dwz dat de aandelenkoers van Coinbase vandaag hoger of lager kan worden geopend, kan de prijs een weerspiegeling zijn van enige bezorgdheid die beleggers hebben over de grote afhankelijkheid van het bedrijf van zijn kernactiviteit – crypto-brokerage.

Lisa Ellis, een analist bij MoffettNathanson, begon de dekking op Coinbase gisteren met een “Buy” rating en een koersdoel van $ 600,00 per aandeel. Ellis had onder andere ook aandacht voor de afhankelijkheid van het bedrijf van hoge volatiliteit op de cryptomarkt.

“Wij geloven dat het absoluut noodzakelijk is dat Coinbase erin slaagt zijn activiteiten te diversifiëren naar bredere infrastructuurdiensten voor cryptotechnologie, en we volgen de voortgang (bijvoorbeeld de recente overname van Bison Trails, een blockchain PaaS-bedrijf) nauwlettend”, aldus de analist in een memo.

Armstrong: Ik zie nog steeds geen margecompressie

Hoge volatiliteit en sterke handelsactiviteit resulteerden in een stijging van bijna 850% in de inkomsten van Coinbase Q1. Het bedrijf zei dat het een winst maakte van tussen de $ 730 miljoen en $ 800 miljoen, tegenover $ 32 miljoen een jaar geleden.

In antwoord op een vraag van Andrew Ross Sorkin van CNBC over de afhankelijkheid van de transactiekosten voor cryptovaluta, zegt Armstrong.

“We hebben nog geen margecompressies gezien, en ik zou het eigenlijk niet verwachten op korte tot middellange termijn”, vanwege de snel veranderende crypto-omgeving. Daarom is er nog geen “reëel risico dat commoditisering plaatsvindt”, voegde hij eraan toe.

“Op de langere termijn, ja, ik denk dat er vergoedingen kunnen worden gecomprimeerd, net als bij elke andere beleggingscategorie die er is.”

Armstrong voegt eraan toe dat Coinbase al is begonnen te investeren in verschillende inkomstenstromen, omdat het probeert zijn afhankelijkheid van transactiekosten te verminderen.

Deze investeringen zullen zorgen voor meer stabiele en voorspelbare inkomstenstromen, terwijl deze investeringen over 5 tot 10 jaar 50% of meer van de totale inkomsten kunnen opleveren.