AUD/USD vormt cup-and-handle voor detailhandelsverkopen

Geschreven door: Crispus Nyaga
april 20, 2021
  • De AUD/USD trok zich dinsdag terug na de RBA notulen.
  • De bank zei geen haast te hebben met het aanscherpen van het beleid.
  • De focus verschuift naar de laatste Australische detailhandelsverkopen.

De AUD / USD trok zich dinsdag terug toen de markt de laatste minuten van de Reserve Bank of Australia (RBA) verteerde. Het handelt op 0,7770, wat iets onder de intradag hoogtepunt van 0,7815 ligt, terwijl traders wachten op de voorlopige Australische detailhandelsverkopen.

Australian dollar
Australische dollar prijsactie

RBA heeft geen haast om aan te scherpen

De Australische regering reageerde relatief goed op de pandemie van het coronavirus. Het land had meer dan 29.000 gevallen en minder dan 1.000 doden, wat een relatief goede prestatie was. Het bereikte dit door zijn grens af te sluiten en thuisblijvende bevelen uit te geven om de verspreiding te beperken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een poging de economie te verzachten kondigde de regering een belangrijk stimuleringspakket aan, waaronder het banenbehoudprogramma. De RBA verlaagde ook de rentetarieven tot nul, lanceerde een kwantitatief versoepelingsprogramma en controleerde de rentecurve.

De bank heeft geen haast om het monetaire beleid aan te scherpen. Dit blijkt uit de notulen van de laatste vergadering die vandaag zijn gepubliceerd. Leden van de Monetary Policy Committee (MPC) zeiden dat ze de rentetarieven op het huidige niveau zullen houden totdat het werkloosheidspercentage en de inflatie verbeteren. Dit kan nog een paar maanden of jaren duren.

De AUD / USD trekt zich ook terug terwijl de markt wacht op de Australische detailhandelsverkopen die morgenochtend zullen verschijnen. Economen verwachten dat de verkoop in maart herstelde naarmate het land weer openging. Deze trend zal zich voortzetten naarmate het land zijn reisbubbel met Nieuw-Zeeland heropent.

Het paar trok zich ook terug vanwege de algehele sterkte van de dollar. De dollarindex steeg vandaag lichtjes doordat de rente op Amerikaanse obligaties toenam. Het rendement op het rendement op 10-jaars obligaties steeg met 0,50% tot 1,60, terwijl het rendement op 30-jaars met 0,30% steeg tot 2,30%.

AUD/USD technische prognose

AUD/USD technische grafiek

Het AUD / USD paar daalde naar 0,7774, iets onder de intradag hoogtepunt van 0,7816. Op de 4-uur grafiek vormt het paar wat lijkt op een cup-and-handle patroon, wat meestal een teken is van bullish voortzetting. Het wordt ook ondersteund door de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 15 dagen en de stochastische oscillator. De punten van de Parabolic SAR liggen ook onder de prijs, wat een bullish factor is. Daarom zou het paar de bullish trend kunnen hervatten, met als volgende doel 0,7850.