United Airlines schommelt naar een verlies in Q1 van 2021

Geschreven door: Wajeeh Khan
april 20, 2021
  • United Airlines schommelt naar een verlies van £970 miljoen in Q1 van 2021.
  • De luchtvaartmaatschappij zegt dat de cashflow in maart positief was.
  • De aandelen van United waren maandag 2% lager tijdens langdurige handel.

United Airlines Holdings Inc. (NASDAQ: UAL) zei maandag dat het verlies is gestegen naar een verlies van £ 970 miljoen in het eerste kwartaal van 2021. Leidinggevenden spraken echter het vertrouwen uit dat de prestaties in de komende maanden zullen herstellen, aangezien verschillende internationale landen passagiers die het COVID-19 vaccin al hebben ontvangen nu toelaten.

De aandelen van United Airlines werden maandag iets minder dan 2% lager verhandeld tijdens langdurige handel. Het aandeel wisselt nu van hand tegen £ 38,61 per aandeel. Ter vergelijking: de luchtvaartmaatschappij was het jaar begonnen met een prijs per aandeel van een lagere £ 29,76. De prijsactie zou van pas moeten komen als u geïnteresseerd bent in beleggen in de aandelenmarkt.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Per aandeel verloor United Airlines £ 3,07 in het eerste kwartaal. De luchtvaartmaatschappij rapporteerde in het eerste kwartaal £ 2,30 miljard aan inkomsten, vergeleken met een fors hogere £ 5,71 miljard aan inkomsten in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De enorme omzetdaling, volgens United Airlines, werd toegeschreven aan de aanhoudende coronavirus pandemie die tot dusver meer dan 140 miljoen mensen wereldwijd heeft besmet en meer dan 3 miljoen doden heeft veroorzaakt.

Op een aangepaste basis noteerde het in Chicago gevestigde bedrijf £ 5,36 verlies per aandeel in het eerste kwartaal vergeleken met het cijfer een jaar geleden van een aanzienlijk lager £ 1,84 verlies per aandeel. In apart nieuws uit de Verenigde Staten publiceerde M&T Bank maandag ook haar financiële resultaten over het eerste kwartaal.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het eerste kwartaal £ 2,33 miljard aan omzet zou boeken. Hun schatting voor het gecorrigeerde verlies per aandeel werd beperkt tot £ 5,06 lager. Eerder in april zei United Airlines dat het binnenkort honderden piloten gaat inhuren.

De officiële verklaring van United Airlines op maandag

United Airlines benadrukte maandag verder dat de kerncashflow in maart positief was. De luchtvaartmaatschappij zei:

“United is al bezig om in te spelen op de opkomende vraag naar reizen naar landen waar gevaccineerde reizigers welkom zijn. In feite kondigde het bedrijf eerder vandaag nieuwe internationale vluchten aan naar Griekenland, IJsland en Kroatië, onder voorbehoud van goedkeuring door de overheid. Deze opportunistische stappen helpen United om terug te keren naar een positief netto-inkomen, zelfs als de internationale vraag uit het bedrijfsleven en de internationale langeafstandsvluchten slechts ongeveer 35% onder het niveau van 2019 terugkeert.”

United Airlines presteerde vorig jaar grotendeels somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van ongeveer 50%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 12,72 miljard.