Moet ik investeren in Netflix na teleurstellende abonnees?

Geschreven door: Michael Harris
april 22, 2021
  • De Netflix aandelen daalden vandaag sterk na het toevoegen van slechts 3,98 miljoen betaalde netto-abonnees.
  • Het bedrijf gaf de schuld aan problemen met het produceren van nieuwe content door COVID.
  • Analisten zijn nog steeds optimistisch over Netflix aandelen.

Aandelen van Netflix (NASDAQ: NFLX) worden tijdens de handelssessie van vandaag meer dan 7% lager verhandeld nadat het bedrijf voor het eerste kwartaal lager dan verwachte inkomsten rapporteerde.

Wat is er gebeurd?

De Netflix aandelen daalden vandaag sterk nadat het streamingbedrijf zei dat het wereldwijd 3,98 miljoen betaalde netto-abonnees had toegevoegd. Dit cijfer vertegenwoordigt een scherpe daling ten opzichte van de doelstelling van het bedrijf van 6 miljoen nieuwe toevoegingen, evenals de 6,2 miljoen nieuwe abonnees die de analisten verwachtten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Positief is dat het bedrijf een winst per aandeel (WPA) van $ 3,75 per aandeel rapporteerde, waarmee het gemakkelijk de consensus van $ 2,97 kon verslaan. De omzet werd gerapporteerd op $ 7,16 miljard, iets hoger dan de verwachte $ 7,13 miljard.

Netflix heeft nu 208 miljoen betalende leden om een stijging van 14% te noteren in vergelijking met een jaar geleden, maar nog steeds lager dan de Q1 doelstelling van het bedrijf van 210 miljoen betaalde abonnees. Voor het huidige kwartaal zei Netflix dat het alleen van plan is om 1 miljoen abonnees toe te voegen.

“Wij zijn van mening dat de groei van het betaalde lidmaatschap is vertraagd als gevolg van de grote terugtrekking van COVID-19 in 2020 en een lichtere inhoudslijst in de eerste helft van dit jaar, als gevolg van vertragingen in de productie van COVID-19”, aldus het streamingbedrijf in een verklaring.

Is het nu een goed moment om Netflix aandelen te kopen?

Ondanks het lager dan verwachte aantal abonnees voor Q1, is het waarschijnlijk dat Netflix in de tweede helft van het jaar terugkeert. Het bedrijf verwacht later dit jaar de productie van inhoud op te voeren, wat waarschijnlijk nieuwe betaalde abonnees zal aantrekken.

“We blijven anticiperen op een sterke tweede helft met de terugkeer van nieuwe seizoenen van enkele van onze grootste hits en een opwindende filmopstelling. Op korte termijn is er enige onzekerheid van COVID-19; op de lange termijn is de opkomst van streaming ter vervanging van lineaire tv over de hele wereld de duidelijke trend in entertainment.”

Marktanalisten zijn nog steeds optimistisch over Netflix, waarbij de aandelenanalist Benjamin Swinburne van Morgan Stanley zegt dat de vertraging het resultaat is van de pandemie-gestuurde toename van de vraag, evenals productievertragingen. Daarom werkt het bedrijfsmodel van het bedrijf nog steeds en zal het in 2021 waarschijnlijk meer kapitaalopbrengst opleveren.

De COVID-19-pandemie heeft de digitale verschuiving en transformatie van bioscopen naar streamingplatforms, waar Netflix domineert, versneld. Als zodanig zijn de aandelen van Netflix nog steeds aantrekkelijk, omdat ze waarschijnlijk voor het einde van 2021 hoger zullen stijgen vanwege het verwachte herstel van het aantal nieuwe abonnees.

This image has an empty alt attribute; its file name is screen-shot-2021-04-21-at-50148-pm-1024x576.png
NFLX wekelijkse grafiek (TradingView)

Technisch gezien is de aandelenkoers van Netflix teruggekaatst van de wigsteun in de buurt van de $ 500 handle om handelaren die Netflix aandelen willen kopen een kans te bieden om aan de lange kant te komen. Een onderbreking onder deze grens zou een diepere correctie opleveren, waarbij langetermijn beleggers mogelijk geïnteresseerd zijn om aandelen te kopen voor $ 425, waar het oude recordhoogte zich bevindt.

Samenvatting

Netflix meldde een zwakker dan verwacht aantal abonnees voor het eerste kwartaal en een lagere Q2 verwachting. Toch zijn analisten optimistisch dat het aandeel van Netflix goed gepositioneerd is om in 2021 beter te presteren.