De nieuwste SPAC deal die u moet kennen: SmartRent

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson woont in Montreal met zijn vrouw en dochter, kijkt graag naar hockey en is op een levenslange zoektocht… read more.
on apr 22, 2021
  • SmartRent is een smart home bedrijf dat naar de beurs gaat als onderdeel van een SPAC-deal.
  • SmartRent fuseert met Fifth Wall Acquisition Corp. 1.
  • SmartRent heeft geen churn en bestaande klanten vertegenwoordigen een jaarlijkse omzet van $1,5 miljard.

SmartRent is een smart home-systeembedrijf op bedrijfsniveau dat hardware- en softwareoplossingen verkoopt aan eigenaren van woningen, managers en huizenbouwers. Op donderdag kondigde SmartRent een deal aan om publiek te gaan als onderdeel van een SPAC deal met Fifth Wall Acquisition Corp I – Klasse A (NASDAQ: FWAA)

Over SmartRent

SmartRent is opgericht in 2017 en is geclassificeerd als een bedrijf op het gebied van vastgoedtechnologie (proptech). Onder leiding van oprichter en CEO Lucas Haldeman biedt SmartRent een Internet of Things (IoT) -besturingssysteem dat: 1) de complexiteit van eigenaren van onroerend goed vermindert, 2) hun bedrijfskosten verlaagt en 3) hun inkomsten verhoogt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

SmartRent herkende een leegte in de vastgoedmarkt, aangezien niemand een geïntegreerd softwarebeheerplatform aanbood om een slimme huiservaring te bieden voor de vastgoedsector. Als eerste beweger worden de producten van SmartRent in meer wooneenheden gebruikt dan al haar concurrenten samen.

De SPAC deal

SmartRent zei donderdag dat het naar de beurs gaat als onderdeel van een SPAC fusie van $ 2,2 miljard met Fifth Wall Acquisition Corp. 1.

FWAA is een SPAC die wordt gesponsord door de grootste proptech-durfkapitaalfirma ter wereld, Fifth Wall. Als onderdeel van de SPAC-overeenkomst worden de oprichtersaandelen van de sponsor van FWAA opgesloten voor een periode van maximaal drie jaar. Bovendien werden er geen SPAC-warrants uitgegeven, zodat aandeelhouders zullen profiteren van minder verwatering en een gemakkelijker te begrijpen kapitaalstructuur.

“Het was voor Fifth Wall duidelijk dat SmartRent zich heeft ontpopt als de categorieleider in slimme thuistechnologie, met klanten waaronder 15 van de 20 grootste residentiële eigenaren in de VS, met een grotere installatiebasis dan al zijn concurrenten samen”, aldus Fifth Wall. Acquisition Corp. I CEO Brendan Wallace in het persbericht.

De gecombineerde entiteit zal bij afsluiting ongeveer $ 513 miljoen aan contanten aanhouden, inclusief $ 345 miljoen aan contanten in FWAA vanaf de beursgang van 5 februari. De transactie wordt ook ondersteund door een PIPE van $ 155 miljoen tegen $ 10 per aandeel van opmerkelijke vastgoedentiteiten, SmartRent klanten en vooraanstaande institutionele financiële investeerders. Enkele van de namen zijn onder meer Starwood Capital van Barry Sternlicht, Koch Real Estate Investments en Baron Capital Group.

De vooruitzichten van SmartRent

SmartRent verwacht dat de SPAC deal tegen 2022 EBITDA positief zal worden, aldus het bedrijf. Momenteel is 80% van de eenheidsprognoses voor 2021 en 2022 afkomstig van reeds vastgelegde eenheden.

Het terugkerende inkomstenmodel van SmartRent wordt ondersteund door een klantenverloop van nul procent sinds het begin. De bestaande klanten van het bedrijf vertegenwoordigen een jaarlijkse omzet van $ 1,5 miljard.

Fifth Wall zal de groeistrategie van SmartRent ondersteunen door de relatie en toepassingen met bestaande klanten te verdiepen. Het zal het bedrijf ook helpen internationaal uit te breiden en helpen bij zijn lopende M & A strategie.

“We zijn dit bedrijf begonnen als gefrustreerde vastgoedexploitanten die op zoek waren naar een uitgebreide smart home oplossing”, zei Haldeman in het persbericht. “We begrepen de tekortkomingen van de enterprise smart home industrie en wisten dat als we een volledig geïntegreerd platform konden bouwen dat voldeed aan de behoeften van operators en hun gemeenschappen zouden we niet alleen een impact hebben op hun bedrijf, maar ook op de samenleving in het algemeen. Vandaag bieden we het meest robuuste en diep geïntegreerde platform op de markt, gevalideerd door zijn snelle acceptatie en 100 procent klantenbehoud.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld