Ruwe olieprijs: stijgende COVID-19 gevallen in Japan en India

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on apr 22, 2021
  • De prijs van ruwe olie schommelt rond $61 na een daling in de afgelopen twee sessies.
  • India heeft het hoogste dagelijkse aantal corona gevallen ooit opgetekend.
  • Tokio en Osaka zullen vanaf 25 april in een noodtoestand verkeren.

De prijs van ruwe olie kreeg een adempauze na twee opeenvolgende sessies te zijn gedaald. De val is een reactie op de stijgende COVID-19 gevallen. India, de op twee na grootste olie-importeur ter wereld, registreert een overweldigend aantal besmettingen met het coronavirus. WTI futures stijgen met 0,46% tot 61,34. Tegelijkertijd dalen de Brent futures met 0,18% tot 65,40.

Ruwe olieprijzen

Stijgende COVID-19 gevallen

In de afgelopen 24 uur heeft het land 300.000 nieuwe COVID-19 gevallen geregistreerd. Dit is het hoogste dagelijkse cijfer dat een land heeft geregistreerd. Bovendien zijn ongeveer 2100 mensen overleden aan complicaties in verband met het coronavirus; dat is de hoogste dagelijkse telling van het land. Vervolgens staat het op het punt 16 miljoen bevestigde gevallen te raken. Dit plaatst het op de tweede positie na de Verenigde Staten. Zuurstoftekort in gezondheidsinstellingen heeft de situatie er niet beter op gemaakt. De impact van deze cijfers op de prijs van ruwe olie is een punt van zorg voor degenen die olie willen verhandelen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Japan, de op drie na grootste olie-importeur, kampt ook met stijgende COVID-19 gevallen. De wereldwijde bevestigde gevallen hebben 142,5 miljoen overschreden. Donderdag registreerde het land 1167 nieuwe gevallen; iets minder dan 1242 op woensdag. Vervolgens, zijn Osaka en Tokio ingesteld om onder coronavirus noodsituatie te werken tussen 25 april en 11 mei.

Ondanks deze bearish katalysatoren heeft optimisme over het herstel van de wereldwijde vraag naar olie steun geboden aan de prijs van ruwe olie. IEA en OPEC hebben beide hun prognoses van de vraag naar olie positief bijgesteld.

Technische prognose van de prijs van ruwe olie

De prijs van ruwe olie schommelt rond de $ 61, aangezien de markt reageert op de stijgende COVID-19 gevallen en de recente gegevens over Amerikaanse olie voorraden. Op het moment van schrijven stegen de WTI futures met 0,46% tot 61,34 na het bereiken van een intradag dieptepunt van 60,57. Op een 3-uur grafiek handelt het onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden.

Ondanks de bearish katalysatoren ben ik van mening dat de prijs van ruwe olie zal stijgen tot 62, wat een belangrijk weerstandsniveau is sinds begin maart. Met de voortdurende zorgen over de vraag zullen bears echter genoeg energie hebben om het naar 60 te duwen. Als zodanig zal het in de daaropvolgende sessies waarschijnlijk variëren tussen de twee niveaus. Buiten dat rechthoekige patroon zijn de doelen om op te letten respectievelijk 59 en 63 aan de onder- en bovenzijde.

Ruwe olieprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld