3 belangrijke punten uit het Q1 winstrapport van CVS Health

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 4, 2021
  • De winst en omzet van CVS Health overtreffen de schattingen van Wall Street in Q1.
  • Het zorgbedrijf voorspelt dit jaar tot £5,54 aan aangepaste WPA.
  • Het aandeel CVS Health staat momenteel op een recordhoogte sinds november 2018.

CVS Health Corp. (NYSE: CVS) zei dinsdag dat haar winst en omzet beter waren dan verwacht in het fiscale eerste kwartaal, aangezien al haar bedrijfssegmenten de afgelopen maanden veerkracht toonden. Op basis van de sterke kwartaalresultaten verhoogde het bedrijf zijn vooruitzichten voor het volledige boekjaar.

1. Financiële prestaties

CVS Health zei dat het nettoresultaat in het eerste kwartaal £ 1,60 miljard bedroeg, wat zich vertaalt naar £ 1,21 per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op £ 1,45 miljard, of £ 1,10 per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende het zorgbedrijf £ 1,47 per aandeel in het eerste kwartaal ten opzichte van het cijfer een jaar geleden van £ 1,38 per aandeel. CVS genereerde in het afgelopen kwartaal £ 49,82 miljard aan inkomsten, wat neerkomt op een groei van 3,5% op jaarbasis.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het eerste kwartaal £ 49,28 miljard aan inkomsten zou boeken. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel kwam uit op een lagere £ 1,25. In het voorgaande kwartaal (Q4) had CVS Health £ 698,82 miljoen aan nettowinst geboekt.

2. Omzet uit individuele bedrijfssegmenten

Andere opmerkelijke cijfers in het winstrapport van CVS Health op dinsdag zijn onder meer een stijging van 3,8% in de inkomsten uit apotheekdiensten, een groei van 2,3% in de inkomsten uit de detailhandel en langdurige zorg, en een stijging van 6,7% in de inkomsten uit het segment van de gezondheidsvoorzieningen in Q1 .

De omzet van alle segmenten, volgens het in Woonsocket gevestigde bedrijf, overtrof de FactSet consensus in het eerste kwartaal. CVS kondigde deze week nieuwsinitiatieven aan om de gezondheid en het welzijn van vrouwen te ondersteunen.

3. Jaarbegeleiding en opmerkingen van de CEO

Voor het volledige boekjaar vraagt CVS Health nu tot £ 5,54 aan gecorrigeerde winst per aandeel. Het verwacht dat de cashflow dit jaar zal dalen in het bereik van £ 8,65 miljard tot £ 9,01 miljard. In een reactie op het winstrapport zei CEO Karen Lynch:

“We blijven onze strategie uitvoeren terwijl we tegelijkertijd een pandemie beheersen en het land helpen op weg naar herstel. Onze ongeëvenaarde troeven en kracht van ons merk zijn de drijvende kracht achter resultaten terwijl we werken aan het verbeteren van de zorgverlening en het stimuleren van groei.”

Impact op de aandelenkoers

De aandelen van CVS Health Corp worden momenteel verhandeld tegen £ 57,50 – de hoogste prijs sinds november 2018. Het aandeel is sinds het begin van het jaar ongeveer 14% gestegen na een daling van 7% in 2020. Op het moment van schrijven wordt het Amerikaanse bedrijf gewaardeerd op £ 73,52 miljard en heeft een koers-winstverhouding van 14,20.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld