Ruwe olie: is het momentum voldoende om voorbij $68 te gaan?

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on mei 4, 2021
  • De prijs van ruwe olie reageert op het optimisme van de vraag.
  • Brent futures staan op $67,43; hoger dan het laagste punt van maandag op 66.08.
  • Het herstel van de wereldwijde vraag naar olie zou de prijs volgens Goldman Sachs kunnen opdrijven tot $80.

De prijs van ruwe olie reageert op het aanhoudende optimisme van de vraag, ondanks de stijgende COVID-19 gevallen in India. Brent- en WTI-futures zijn respectievelijk $ 67,43 en $ 64,35.

Ruwe olieprijs

Verhoogd vraagoptimisme

De prijs van ruwe olie stijgt als reactie op het aanhoudende optimisme over de toenemende vraag. Om te beginnen is het vaccinatieprogramma in verschillende delen van de wereld in een stroomversnelling gekomen. Europa, een van de regio’s die de afgelopen maanden met een grote bevoorradingsproblematiek te kampen hadden, heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de uitrol van vaccins. De toegediende doses in het VK, Nederland, Duitsland en Italië zijn respectievelijk 73,4%, 30,7%, 36% en 34,3%. In de VS heeft meer dan 50% van de volwassen bevolking ten minste één dosis van het vaccin gehad.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De daaropvolgende heropening van economieën heeft ertoe geleid dat Goldman Sachs zijn prognose van de prijs van ruwe olie heeft bijgesteld tot $ 80 in het tweede kwartaal van het jaar. De bank verwacht dat meer reizen tijdens de zomervakantie de wereldwijde vraag naar olie met 5% zal doen toenemen. Het voorspelt ook dat de vraag naar vliegtuigbrandstof met 1,5 miljoen vaten per dag zal stijgen.

De voorspelling komt op een moment dat de OPEC naar verwachting de olieproductie geleidelijk zal verhogen. De alliantie zal van mei tot juli 2 miljoen bpd in de markt pompen. Voor degenen die olie willen verhandelen, zullen de gegevens van de Amerikaanse voorraden van deze week cruciaal zijn bij het evalueren van de status van de wereldwijde vraag naar olie. Analisten EIA presenteren woensdag een waarde van -2,191 miljoen vaten.

Technische vooruitzichten voor de prijs van ruwe olie

De prijsbeweging van ruwe olie is afgenomen na de sterke stijging van maandag. Vorige week daalden Brent-oliefutures van een intradag record van 68,96 op donderdag naar 66,25 op vrijdag. Tijdens de sessie van maandag heeft het wat van zijn eerdere verliezen goedgemaakt toen de bulls probeerden opnieuw het hoogste punt van anderhalve maand te meten. Op het moment van schrijven stonden de wereldwijde oliefutures op 67,56.

Op een 2-uur grafiek handelt het boven de 14 en 28-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Met het aanhoudende vraagoptimisme zal de prijs van ruwe olie waarschijnlijk stijgen naar 68. De bulls zullen genoeg momentum verzamelen om het hoogste punt van april op 68,94 opnieuw te meten. In de tussentijd zullen de ondersteunings- en weerstandsniveaus respectievelijk 67 en 67,82 bedragen. Aan de andere kant zullen de bears zich richten op 66 bij een beweging onder de 67.

Brent olie prijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld