USD/CAD herstelt na een stijgend handelstekort in Canada

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mei 4, 2021
  • De USD/CAD is klaar om de komende dagen met ongeveer 1% te stijgen.
  • Canada en de VS hebben relatief sterke export- en importgegevens vrijgegeven.
  • De belangrijkste katalysator voor deze week zijn de aankomende banencijfers in Canada en de VS.

Het USD / CAD paar sprong dinsdag, geholpen door de sterkere greenback en de relatief zwakke Canadese handelsgegevens. Het handelt op 1,2332, 0,52% boven het dieptepunt van vorige week op 1,2267.

USD/CAD
USD/CAD prijsactie

Canadese dollar onder druk

De USD / CAD steeg dinsdag toen de rally van de Amerikaanse dollar intensiveerde. De dollar steeg ten opzichte van alle valuta’s in de dollarindex. Het steeg ook ten opzichte van de meeste valuta’s van opkomende markten, zoals de Turkse lira en de Zuid-Afrikaanse rand.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De Canadese dollar heeft het moeilijk na de relatief zwakke handelscijfers van maart. Volgens het statistiekbureau van het land is de export gestegen van C$ 49,86 miljard tot meer dan C$ 50,6 miljard. In dezelfde periode steeg de invoer van C$ 48,82 miljard tot meer dan C$ 51,7 miljard. Als gevolg hiervan is het tekort op de handelsoverschot gestegen van het vorige overschot van C$ 1,0 miljard tot meer dan C$ 1,14 miljard. Deze prestatie was vooral te danken aan de sterke vraag vanuit de Verenigde Staten.

Ondertussen steeg de export van het land in de VS van 187,3 miljard dollar tot meer dan 200 miljard dollar, terwijl de invoer steeg van 258 miljard dollar tot meer dan 274 miljard dollar. Hierdoor steeg het handelstekort met 5,6% tot $ 74,4 miljard.

De USD / CAD steeg ook voor op de belangrijke banencijfers van de twee landen die vrijdag zullen verschijnen. Economen verwachten dat de gegevens zullen aantonen dat de twee landen in april duizenden banen hebben toegevoegd. In de Verenigde Staten verwachten ze dat de niet-agrarische loonlijsten in april met meer dan 980.000 zijn gestegen, terwijl het werkloosheidspercentage daalde tot 5,8%.

Aan de andere kant zien ze vanuit Canada dat de economie meer dan 100.000 banen toevoegt na meer dan 300.000 in maart. Het werkloosheidspercentage zal naar verwachting dalen tot 7,3%.

Deze cijfers komen twee weken nadat de recente Bank of Canada (BOC) de rentetarieven ongewijzigd liet en begon te verkrappen.

USD/CAD voorspelling

USD/CAD
USD/CAD technisch vooruitzicht

Het USD / CAD paar is teruggekeerd na het vormen van grote steun op 1.2266. Het paar heeft een klein omgekeerd patroon van hoofd en schouders gevormd. Het heeft ook de 25 en 50-daagse gewogen voortschrijdende gemiddelden (WMA) overschreden. Verder nadert het het 23,6% Fibonacci-retracementniveau op 1,2358. Daarom zal de dollarsterkte het paar op korte termijn omhoog duwen. Er is een mogelijkheid dat het met 1% springt naar de retracement van 50% op 1.2460.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld