3 belangrijke punten uit het Q1 inkomstenrapport van PayPal

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Terwijl Mr. Khan een academische achtergrond in de gezondheidszorg heeft, is beleggen zijn ware passie. Zijn hobby´s om te schrijven en… read more.
on mei 6, 2021
  • PayPal Holdings rapporteert een recordvolume in het fiscale eerste kwartaal.
  • Het online betalingsbedrijf verslaat de schattingen van Wall Street in het eerste kwartaal.
  • PayPal Holdings voorspelt dit jaar een omzetgroei van 20%.

PayPal Holdings Inc. (NASDAQ: PYPL) rapporteerde een recordvolume in het fiscale eerste kwartaal, aangezien de COVID-19 beperkingen de e-commerce de afgelopen maanden bleven voeden. Op basis van de agressieve kwartaalprestaties hief het Amerikaanse bedrijf zijn vooruitzichten voor het volledige jaar op.

1. Financiële prestaties

PayPal zei dat het nettoresultaat in het eerste kwartaal 790 miljoen pond bedroeg, wat neerkomt op 66,16 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat afgetopt op een aanzienlijk lagere £ 60,41 miljoen of 5,03 pence per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op gecorrigeerde basis verdiende het online betalingsplatform een record van 88 pence per aandeel, vergeleken met een jaar geleden van 47,46 pence per aandeel. PayPal genereerde in het eerste kwartaal £ 4,34 miljard aan inkomsten – een stijging ten opzichte van £ 3,32 miljard vorig jaar.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf £ 4,25 miljard aan inkomsten en 73 pence aan aangepaste winst per aandeel zou boeken. In maart lanceerde PayPal de dienst “Afrekenen met Crypto”, waarmee gebruikers nu betalingen kunnen doen met behulp van cryptocurrencies.

2. Betalingsvolume en netto nieuwe actieve rekeningen

Het totale betalingsvolume, voegde PayPal toe, sprong in het eerste kwartaal naar een record van £ 204,95 miljard, tegenover £ 190,35 miljard verwacht. De prestaties in het eerste kwartaal stuwden het totale betalingsvolume van het in San Jose gevestigde bedrijf in de afgelopen 12 maanden voor het eerst boven £ 720 miljard.

Volgens PayPal zijn er in het afgelopen kwartaal 14,5 miljoen netto nieuwe leden bijgekomen bij het betalingsplatform. Het aantal transacties per actief account bedroeg 42,2, wat zich vertaalt naar in totaal 4,5 miljard transacties die het in het eerste kwartaal heeft verwerkt.

3. Begeleiding voor het volledige boekjaar

Voor het volledige boekjaar voorspelt PayPal nu een jaarlijkse omzetgroei van ongeveer 20%. Het bedrijf heeft er vertrouwen in dat de gecorrigeerde winst per aandeel dit jaar met ongeveer 21% zal stijgen. Het op Nasdaq genoteerde bedrijf verwacht tot 55 miljoen netto nieuwe actieve accounts in het fiscale jaar 2021.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten publiceerde e-commerce website Etsy woensdag na de bel ook zijn kwartaalresultatenrapport.

Impact op de aandelenkoers

PayPal aandelen werden woensdag ongeveer 5% hoger in de handel buiten kantooruren gemeld. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 187 per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar begonnen met een lagere £ 167 per aandeel. Meer informatie over het kiezen van winnende aandelen.

Op het moment van schrijven heeft de betalingsgigant een marktkapitalisatie van £ 209 miljard en een koers-winstverhouding van 69,89.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld