Dit is waarom Trade Desk maandag met 20% is gedaald

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 10, 2021
  • Trade Desk daalde 20% op de aandelenmarkt op basis van een waarschuwing.
  • Het Amerikaanse bedrijf verslaat de schattingen van Wall Street in Q1.
  • Het softwarebedrijf kondigt maandag een aandelensplitsing van 10 voor 1 aan.

Trade Desk Inc. (NASDAQ: TTD) tankte maandag ongeveer 20% in de premarket-handel toen het bedrijf richtlijnen gaf voor het fiscale tweede kwartaal dat de FactSet-consensus overtrof, maar een die met een waarschuwing kwam. Het softwarebedrijf zei:

“We hebben geen vooruitzichten gegeven voor het GAAP-nettoresultaat of afstemming van de aangepaste EBITDA-richtlijn op het netto-inkomen, de meest overeenkomende US GAAP-maatstaf, omdat de vooruitzichten voor het netto-inkomen niet beschikbaar zijn zonder onredelijke inspanningen op een toekomstgerichte basis vanwege de variabiliteit en complexiteit met betrekking tot de kosten die zijn uitgesloten van deze niet-GAAP-maatregelen; in het bijzonder de maatregelen en effecten van onze op aandelen gebaseerde compensatiekosten die rechtstreeks worden beïnvloed door onvoorspelbare schommelingen in onze aandelenprijs. We verwachten dat de variabiliteit van de bovenstaande kosten een aanzienlijke en mogelijk onvoorspelbare impact op onze toekomstige financiële resultaten volgens US GAAP.”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Trade Desk verwacht dat zijn omzet in het tweede kwartaal zal dalen in het bereik van £ 183,28 miljoen tot £ 185,41 miljoen.

Trade Desk kondigt een aandelensplitsing van 10 voor 1 aan

De Raad van Bestuur keurde maandag een aandelensplitsing van 10 voor 1 goed (de eerste van Trade Desk sinds de beursintroductie op de NASDAQ-beurs in 2016). De handel op een splitsing aangepast basis zal beginnen op 17 juni.

Vergeleken met het begin van het jaar staat Trade Desk nu ongeveer 30% lager op de aandelenmarkt, na een winst van bijna 200% vorig jaar. Op het moment van schrijven heeft het softwarebedrijf een beurswaarde van £ 17,75 miljard en een koers-winstverhouding van 106,68.

De scherpe daling van de aandelenkoers was vooral verrassend, aangezien het aan Nasdaq genoteerde bedrijf maandag zijn financiële resultaten over het eerste kwartaal rapporteerde die de schattingen van Wall Street overtroffen.

Trade Desk’s Q1 financiële resultaten

Trade Desk rapporteerde £ 15,99 miljoen aan nettowinst (31,84 pence per aandeel) in het eerste kwartaal versus £ 17,05 miljoen (35,38 pence per aandeel) vorig jaar. Op een aangepaste basis verdiende het wereldwijde technologiebedrijf £ 1,0 per aandeel, vergeleken met de 63,69 pence per aandeel van vorig jaar. De omzet, voegde Trade Desk toe, steeg met 36,8% in het afgelopen kwartaal tot £ 155,54 miljoen.

Volgens FactSet hadden experts een omzet van 153,49 miljoen pond voorspeld voor Trade Desk in het eerste kwartaal en 56,61 pence van de winst per aandeel. Andere opmerkelijke cijfers in het winstrapport van het in Californië gevestigde bedrijf zijn onder meer een stijging van 46,5% in de uitgaven voor technologie en ontwikkeling en een stijging van 62,6% in verkoop- en marketingkosten, resulterend in een stijging van 41,5% in de totale bedrijfskosten.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld