Paul Meeks: ‘Geef niet op’ met de technologie aandelen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 13, 2021
  • Paul Meeks zegt dat de terugval in technologieaandelen in de toekomst erger zou kunnen worden.
  • Large-cap technologieaandelen hielpen Wall Street donderdag weer aan het herstel.
  • Meeks erkent dat fundamenteel voor de techsector gezond is.

De techreuzen daalden begin deze week op de belangrijkste Wall Street indices, waardoor beleggers zich afvroegen of het de komende weken zal verslechteren.

Paul Meeks van Independent Solutions Wealth Management waarschuwde woensdag op CNBC’s Trading Nation dat de stijgende inflatie en de daarmee verbonden vrees voor een krapper monetair beleid zich inderdaad zou kunnen vertalen in een scherpere terugval van de tech aandelen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Het bloedbad dat we de afgelopen dagen hebben gezien, kon helaas slechts het begin zijn”, zei Paul Meeks, die eind jaren negentig het grootste technologiefonds ter wereld leidde. Terwijl de large-cap technologieaandelen Wall Street donderdag hielpen opveren, waarschuwde Meeks nog steeds:

“We hebben al een pak slaag gehad in de tech-sector van bijna 10%. Ik denk dat we gemakkelijk nog eens 10% kunnen halen, ondanks sterke inkomsten en begeleiding van grote technologiebedrijven.”

Apple aandelen openden donderdag 1,5% hoger en het volgende uur nog eens 0,5%. Facebook en Amazon stegen ook met 1,0% in premarket-handel. Tesla opende donderdag iets minder dan 2,0% hoger na de aankondiging dat het Bitcoin niet langer als betaling accepteert.

Meek erkent dat de fundamentals voor de technologiesector gezond zijn

Aan de andere kant erkende Meek dat de fundamentals voor de technologiesector voldoende gezond zijn, en het was de angst in verband met hogere rentetarieven die het moeilijk maakten om de toekomst op korte termijn te voorspellen.

‘Geef de techniek niet op. Het zijn altijd de meest innovatieve bedrijven op aarde. Het is altijd waar u wilt zijn. Ze zullen geweldige koopmogelijkheden krijgen. Maar het zal een beetje lager zijn”, voegde hij eraan toe.

Meeks benadrukte ook dat hij positief is geworden over cryptocurrencies, omdat hij de ruimte in het verleden te speculatief had genoemd. Hij verduidelijkte verder dat hij nog steeds niet zou aanbevelen om het geld in cryptomunten te stoppen, maar afgeleide spelen, waaronder Coinbase, PayPal en Square, kunnen resulteren in een behoorlijk beetje rendement voor beleggers. Meeks zei:

‘Ik hou van die toneelstukken. En ik hou op de lange termijn van de handel in halfgeleiders. Niet op korte termijn, want het is zeer vluchtig, maar op lange termijn vind ik Micron erg leuk en Applied Materials, een maker van halfgeleiderapparatuur.”

Micron Tech (NASDAQ: MU) is momenteel meer dan 5% gestegen op de aandelenmarkt sinds het begin van het jaar, terwijl Applied Materials (NASDAQ: AMAT) dit jaar tot nu toe bijna 40% is gestegen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld