Tesla aandeel ongewijzigd na Bitcoin betalingsupdate

Door:
op May 13, 2021
Listen
  • Tesla aandelen handelden hoger met iets minder dan 2% toen de markt opende.
  • De elektrische automaker zei dat het niet langer Bitcoin als betaling accepteert.
  • Riot, MicroStrategy en Marathon aandelen tuimelden donderdag.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Aandelen van elektrische autofabrikant Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) wisten eerdere verliezen uit en noteerden iets minder dan 2,0% hoger nadat de markt van donderdag was geopend. De omkering volgt op een verrassende aankondiging van de elektrische automaker waarin hij zei dat hij niet langer Bitcoin als betaling zal accepteren.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Pro: was dit een marketingtruc van Tesla?

Copy link to section

Tesla CEO Elon Musk ging naar Twitter om zijn bezorgdheid uit te spreken over “het snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoin mijnbouw”. Hoewel dit aan de oppervlakte een negatieve katalysator lijkt te zijn voor Tesla aandelen, was dit niet het geval omdat de aandelen schuin omhoog gingen.

Pomp Investments oprichter Anthony Pompliano zei donderdagochtend in het “Squawk Box” segment van CNBC dat investeerders moeten “kijken wat ze doen”. Concreet houdt Musk nog steeds miljarden dollars aan Bitcoin vast tussen Tesla, zijn bedrijf SpaceX en persoonlijk.

Als zodanig zou de aankondiging van Tesla deel kunnen uitmaken van een “marketingtruc” om de aandacht te vestigen op de kwestie van duurzaamheid in cryptocurrency. Het is mogelijk dat Musk en Tesla een mogelijke oplossing in gedachten hebben om ‘de dag te redden’. Dit is een theorie die zou kunnen verklaren waarom de aandelen van Tesla donderdagochtend naar boven zijn gestegen.

“Elon Musk heeft hierdoor geen Bitcoin verkocht en ik denk niet dat hij van gedachten zal veranderen over de toekomst of vooruitzichten van Bitcoin. Het is gewoon een manier voor hen om dat verhaal te veranderen, zodat ze in de toekomst een product kunnen lanceren.”

Grayscale ETN, Riot, Marathon Digital en MicroStrategy handelen in het rood

Copy link to section

Zoals u zou verwachten na de verrassingsaankondiging van Musk, zat de prijs van Bitcoin donderdagochtend diep in de rode cijfers. Aanhangers van Bitcoin juichten de betalingsoptie van Tesla toe, omdat deze een praktijkvoorbeeld bood van hoe bedrijven met klanten kunnen handelen in cryptocurrency.

De cryptocurrency zakte kort onder het $ 46.000 niveau voordat het een rebound begon. In overeenstemming met de prijs van Bitcoin, handelde de Grayscale Bitcoin Trust (OTC: GBTC) ETN ook ongeveer 9,0% lager

Riot Blockchain Inc (NASDAQ: RIOT), een Bitcoin mijnbouwbedrijf, zag zijn aandelen dalen met 3,5%. Digital asset bedrijf Marathon Digital Holdings Inc (NASDAQ: MARA) zag zijn aandelen ongeveer 6,5% verliezen.

Als laatste zag MicroStrategy Incorporated (NASDAQ: MSTR), een business intelligence bedrijf dat Bitcoin bezit, zijn aandelen met 5,0% lager worden verhandeld.

USA Beurs Energie en stroom Noord-Amerika Productie Wereld