Deze analist houdt van Disney aandelen na het matige rapport

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 14, 2021
  • Disney meldde donderdag tegenvallende kwartaalresultaten.
  • Alexia Quadrani zegt dat er veel redenen zijn om optimistisch te zijn over Disney.
  • De JPMorgan analist verwacht dat de inkomsten van Disney tussen 2021 en 2022 zullen verdubbelen.

The Walt Disney Co. (NYSE: DIS) rapporteerde een jaarlijkse daling van 13% van de omzet in het tweede kwartaal, wat achterblijft bij schattingen. Het in Californië gevestigde bedrijf zei dat het 103,6 miljoen betaalde abonnees had op zijn streamingplatform, Disney Plus, tegenover een nog hogere 109,3 miljoen verwacht.

Volgens het financiële kwartaalrapport bedroeg de winst 79 cent per aandeel (56,04 pence) op aangepaste basis, vergeleken met de voorspelling van de analisten van een lagere 26 cent.

Opmerkingen van Alexia Quadrani over CNBC’s “Worldwide Exchange”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op CNBC’s “Worldwide Exchange” erkende analist Alexia Quadrani van JPMorgan het belang van Disney Plus voor het massamediabedrijf, maar benadrukte ze dat “maandelijkse winsten in abonnees hobbelig zullen zijn”. Quadrani ziet echter veel redenen om optimistisch te zijn, vooral omdat ze elke week naar een grote inhoudsdaling hebben geleid. Ze zei:

“Ze hebben het afgelopen kwartaal fenomenaal succes gehad, en ze hebben de gids herhaald. Ze hebben veel betere inhoudsdalingen op langere termijn. Het is onze eerste keus, en we zijn erg comfortabel met ons gewicht hier.”

Het Centers for Disease Control and Prevention heeft donderdag het dragen van maskers voor volledig gevaccineerde mensen opgeheven. In een reactie op de nieuwe richtlijnen zei Quadrani:

‘Disney zal altijd conservatief zijn. Ze hadden naar 100% capaciteit bij Disney World kunnen gaan als ze dat wilden, volgens de regelgeving van de gouverneur, lang geleden. Maar ze bleven conservatief, ongeveer 35%. Nu zijn ze een beetje hoger dan dat. Ik denk dat je die capaciteit nu vrij snel zult zien stijgen, met alle veranderingen in de CDC richtlijnen, met alle verbeteringen die we zien bij vaccinaties. Ik denk dat je die verliezen bij Disney World heel snel zult zien afnemen.”

De inkomsten van Disney verdubbelen tussen 2021 en 2022

De analist van JPMorgan benadrukte ook dat de inkomsten van Disney tussen 2021 en 2022 naar verwachting zullen verdubbelen dankzij parken en studio’s die zich dramatisch herstellen. Voor 2023 verwachtte ze nog eens een winststijging van 50%.

Disney aandelen zijn vrijdag geopend voor $ 172,93 per aandeel en worden momenteel verhandeld tegen $ 173,98 per aandeel. Het op de NYSE genoteerde bedrijf bereikte begin maart een hoogste punt van $ 201,91 per aandeel sinds het begin van het jaar. Dit is wat u moet weten over de volatiliteit van de aandelenmarkt.

Ter vergelijking: Disney was het jaar begonnen met een prijs per aandeel van $ 177,68. Op het moment van schrijven heeft het een marktkapitalisatie van $ 315,82 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld