AUD/USD valt na een scherpe daling van ijzerertsprijzen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on mei 14, 2021
  • Het AUD/USD paar staat onder druk nadat de ijzerertsprijzen zich terugtrokken.
  • De prijzen van ijzererts daalden met 10% na het bereiken van een recordhoogte.
  • Het paar zal reageren op de komende verkoopcijfers in de VS.

Het AUD/USD paar zweeft rond zijn laagste niveau sinds vorige week dinsdag na de plotselinge ineenstorting van de grondstoffenprijzen. Het paar handelt op 0.7730, een paar punten boven het dieptepunt van deze week op 0.7690.

Australian dollar
Australische dollar prijsactie

Grondstofprijzen trekken zich terug

De Australische dollar is een van de meest populaire aan grondstoffen gekoppelde valuta’s ter wereld. Dit komt vooral door de enorme hoeveelheid grondstoffen die Australië elke maand verkoopt aan landen als China. Daarom neigt de AUD / USD in de meeste periodes te stijgen wanneer ook de grondstofprijzen stijgen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Eerder deze week steeg de prijs van ijzererts tot een recordhoogte, omdat de vraag uit China bleef stijgen. De situatie is de afgelopen twee dagen echter veranderd. Gisteren daalde de prijs met bijna 10% toen sommige analisten de kracht van de rally in twijfel trokken. De Chinese staatsraad leek ook in de markt in te grijpen om de stabiliteit van de markt te waarborgen.

De daling van de staalprijzen werd ook toegeschreven aan de stijgende consumenten- en producentenprijzen in de Verenigde Staten. Op woensdag toonden cijfers aan dat de CPI met 4,2% steeg in april, het hoogste niveau sinds 2008. En gisteren toonden gegevens aan dat de CPI met 6,2% steeg.

Deze cijfers zijn indirect van invloed op de grondstoffenprijzen. Ten eerste verhogen ze de mogelijkheid dat de Federal Reserve de rentetarieven eerder dan verwacht zal verhogen. Dit leidt op zijn beurt tot een sterkere Amerikaanse dollar en zwakkere prijzen.

De AUD / USD reageert ook op de relatief zwakke Australische huizenverkopen. Volgens HIA daalde de woningverkopen in april met meer dan 50% door de stijging van de huizenprijzen. Dit was een scherpe ommekeer nadat de huizenverkopen in maart met 90,3% waren gestegen. Toch herstelt de Australische dollar zich sneller dan verwacht.

Later vandaag zal het paar reageren op de laatste verkoopcijfers in de detailhandel in de VS. De gegevens zullen naar verwachting laten zien dat de verkoop in april bescheiden is gestegen na een hoge vlucht in maart als gevolg van het stimuleringspakket.

AUD/USD technische analyse

Rolls-Royce share price
AUD/USD prijsactie

Op de 4-uur grafiek probeert het paar terug te veren na een daling naar 0.7690 eerder deze week. Het paar is erin geslaagd om boven de onderkant van het vorige horizontale kanaal te blijven. Het ligt tussen het Fibonacci-retracementniveau van 50% en 38,2%, terwijl het onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 dagen en 50 dagen blijft. Het is ook gebroken onder het hoofd en schouderspatroon dat zich een paar dagen geleden vormde. Daarom zou het paar de neerwaartse trend kunnen hervatten, aangezien traders zich richten op de retracement van 61,8% op 0.7666.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld