Goudprijs: dit is wat u de komende week kunt verwachten

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on mei 15, 2021
  • De goudprijs heeft zijn verliezen van eerder in de week goedgemaakt.
  • Fed functionarissen hebben de aanhoudende vrees voor inflatie gebagatelliseerd.
  • De komende week ligt de nadruk op de notulen van de FOMC vergadering op woensdag.

De goudprijs compenseerde de verliezen van eerder deze week toen de Amerikaanse dollar verzwakte. In de komende week zal de nadruk liggen op de notulen van de FOMC vergaderingen.

Goudprijs

Inflatie gesprekken

Woensdag duwden de sterke inflatiecijfers de prijzen van het metaal omlaag. Beleggers dachten na over de mogelijkheid dat de Fed de rente eerder dan verwacht zou verhogen. Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics merkte op dat de consumentenprijzen in april met 0,8% waren gestegen. Het cijfer is het hoogste in meer dan een decennium en overtrof aanzienlijk de voorspelde 0,2%. PPI gegevens waren ook hoger dan verwacht met een geannualiseerd percentage van 6,2% in vergelijking met de 4,2% van de voorgaande maand en voorspelden 5,9%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De stagnatie van de detailhandelsverkopen in de VS, in combinatie met de opmerkingen van de Fed functionarissen, zorgden er echter voor dat de Amerikaanse dollar zich terugtrok en de goudprijs opdreef. Op basis van de omgekeerde correlatie tussen de waarde van de Amerikaanse dollar en edelmetalen, werkt een verzwakkende dollar als een bullish katalysator voor de goudprijs.

Aangezien de impact van de stimuleringsmaatregelen afneemt, bleven de detailhandelsverkopen in de VS in april onveranderd na een stijging met 10,7% in maart. Economen hadden een lezing van 1,0% verwacht.

Tegelijkertijd zijn Fed functionarissen het eens met het standpunt van de centrale bank dat de verwachte inflatie van voorbijgaande aard is. Gouverneur Christopher Waller en Thomas Barkin, de president van de Richmond Fed, hebben beide de aanhoudende vrees voor inflatie gebagatelliseerd. De komende week zal de focus liggen op de notulen van de FOMC vergaderingen. De Federal Reserve heeft een gematigde toon aangehouden, wat aangeeft dat het economisch herstel nog steeds ongelijkmatig en onvolledig is. Als zodanig zal het accommoderende beleid waarschijnlijk worden voortgezet, althans op korte termijn.

Goudprijs technische vooruitzichten

De goudprijs sloot de sessie van vrijdag af op 1.843,16, een stijging van 0,91%. Het edelmetaal compenseerde zijn verliezen van eerder in de week, toen het donderdag was gedaald naar 1.810,36. Op de dagelijkse grafiek handelt het boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Bovendien bevindt het zich in een oplopend kanaal. Op basis van deze indicatoren zal het zijn winst waarschijnlijk uitbreiden in de volgende sessies.

In de nieuwe week verwacht ik dat de goudprijs verder zal stijgen tot 1857,67, waar het waarschijnlijk weerstand zal vinden langs de bovengrens van het kanaal. Tegen het einde van de week zullen de bulls er wellicht in slagen de prijzen naar 1.865,55 te drukken.

Aan de andere kant kunnen de bears de goudprijs terugduwen naar het psychologische niveau van 1.800. Als dat gebeurt, is dat een teken dat het niveau het grootste deel van het jaar cruciaal zal blijven.

Goudprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld