Goudprijs op bullish consolidatie nu inflatie-kriebels aanhouden

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on mei 19, 2021
  • De goudprijs vertoont een bullish consolidatiepatroon.
  • Versoepeling van de rente op staatsobligaties en een verzwakking van de dollar zijn de belangrijkste redenen.
  • Terwijl Fed functionarissen de inflatoire druk bagatelliseren, blijven inflatie kriebels bestaan.

De goudprijs vertoont een bullish consolidatiepatroon in de aanloop naar de FOMC vergadering minuten later op de dag. De versoepeling van de Amerikaanse obligatierente en de verzwakking van de Amerikaanse dollar zijn de belangrijkste drijfveren.

Goudprijs

Rendementen op Amerikaanse obligaties

Terwijl Fed-functionarissen de vrees voor inflatie bagatelliseerden, daalde de 10-jaarsrente op staatsobligaties van de benchmark van 1,70 op donderdag naar 1,60 op maandag. Sommige investeerders zijn er echter niet van overtuigd met het standpunt van de Fed dat de verwachte inflatie van voorbijgaande aard is. Vervolgens zijn de obligatierendementen gestegen naar de huidige 1,64. sinds het begin van de week bewegen de opbrengsten zijwaarts binnen het bereik van 1,62 en 1,65.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Met name de bullish consolidatie van de kant van de 10-jarige Amerikaanse obligatierendementen is vergelijkbaar met die van de goudprijs. Dit is een aanwijzing dat hoewel de Fed-functionarissen erin zijn geslaagd de inflatievrees te kalmeren, er nog steeds zorgen zijn over de oververhitting van de Amerikaanse economie op middellange en lange termijn.

Fed’s standpunt over inflatie

Investeerders kijken nu naar de notulen van de FOMC vergaderingen die later op de dag zullen worden gepubliceerd. De nadruk zal liggen op de mening van de Federal Reserve over stijgende inflatie. Nadat de Amerikaanse CPI cijfers van vorige week de vrees voor inflatie deden toenemen, hebben verschillende Fed functionarissen de inflatoire druk gebagatelliseerd.

Op maandag verklaarde de president van de Dallas Fed, Robert Kaplan, dat de renteverhoging waarschijnlijk voor het einde van 2022 zal beginnen. Dit is in lijn met Raphael Bostic van Atlanta Fed die aangaf dat het aanhoudende economische herstel nog steeds ongelijk is.

Goudprijs technische vooruitzichten

Op een uurlijkse grafiek vertoont de goudprijs een consolidatiepatroon in de aanloop naar de FOMC vergadering notulen later op de dag. Het handelt sinds het begin van de week zijwaarts. Het blijft echter boven de stijgende trendlijn, gemarkeerd in zwart. Bovendien handelt het boven de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen.

Ik verwacht dat de goudprijs zal stijgen tot 1872,25, waar het enige weerstand kan ondervinden. Terwijl het zich blijft herstellen, zal het waarschijnlijk steun vinden langs de trendlijn. Het bullish vooruitzicht blijft bestaan zolang de prijs boven de stijgende trendlijn blijft.

Aan de andere kant kan een beweging langs de trendlijn aan de onderkant het ondersteuningsniveau op 1862,33 plaatsen. Als dat gebeurt, zal de lijn weerstand creëren tegen de prijzen.

Goudprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld