EUR/USD aan de vooravond van een bearish uitbraak

Door:
op May 28, 2021
Bijgewerkt: May 26, 2022
Listen
  • De EUR/USD ligt op schema voor de tweede opeenvolgende week van winst.
  • Het paar lijkt aan de vooravond te staan van een bearish uitbraak op de 4-uur grafiek.
  • Het paar zal vervolgens reageren op de laatste Amerikaanse PCE-gegevens.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De EUR / USD ligt op schema voor de tweede opeenvolgende wekelijkse winst nu een gematigde Federal Reserve de Amerikaanse dollar deed dalen. Het paar is gestegen naar 1.2195, 14% boven het laagste niveau sinds maart 2020.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

EUR/USD
EUR/USD prijsactie

Gematigde Federal Reserve

Copy link to section

De Amerikaanse economie draait op volle toeren, zoals blijkt uit de recente economische gegevens. Het aantal Amerikanen dat een werkloosheidsaanvraag indient, is gedaald tot het laagste niveau sinds het begin van de pandemie, terwijl het aantal vacatures enorm is gestegen. Dit is een bewijs dat de arbeidsmarkt verkrapt

Tegelijkertijd is de huizenmarkt hot als altijd. Eerder deze week lieten de gegevens zien dat de huizenprijzen in april met 13,2% stegen, het hoogste niveau sinds 2005. Verder bleek uit de vorige week gepubliceerde gegevens dat de diensten- en productiesector het goed doet.

Twee weken geleden publiceerde de VS ook sterke cijfers over de indexcijfers van de consumenten- en producentenprijzen. De Amerikaanse dollar heeft het echter moeilijk gehad omdat de Fed heeft gewaarschuwd dat de aanhoudende trend tijdelijk is en dat het zijn beleid niet zal veranderen.

De EUR / USD reageert op de relatief sterke cijfers over het bedrijfs- en consumentensentiment in de eurozone. Volgens de Europese Commissie is het sentiment in de dienstensector gestegen van 2,2 in april naar 11,3 in mei. In dezelfde periode steeg het industriële sentiment van 10,9 naar 11,5 doordat bedrijven de stijgende vraag en de uitrol van vaccins aanmoedigden. Het consumentenvertrouwen verbeterde van -8,1 naar -5,1.

De EUR / USD reageerde ook op de sterke Duitse importprijsindexcijfers. De invoerprijs steeg van 6,9% in maart naar 10,3% in april op jaarbasis. Deze sterke cijfers hebben sommige analisten ertoe aangezet te overwegen dat de Europese Unie sneller zal bewegen dan de Federal Reserve. Later zal de EUR / USD reageren op de laatste gegevens van de Amerikaanse persoonlijke consumptie uitgaven (PCE).

EUR/USD analyse

Copy link to section
EUR/USD
EUR/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het EUR / USD paar de afgelopen maanden een opwaartse trend vertoonde. Het paar heeft ook een stijgend kanaal gevormd dat in paars wordt weergegeven. Het bevindt zich ook op hetzelfde niveau als de 25-daagse en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Met name lijkt het paar een bearish vlagpatroon te vormen.

Daarom, hoewel het te vroeg is om te zeggen, is er een mogelijkheid dat het paar binnenkort een bearish uitbraak zal hebben. Als dit gebeurt, zal het paar op korte termijn waarschijnlijk dalen naar de ondersteuning op 1.2150.

EUR Forex