Dit is wat het Q1 inkomstenrapport van Zoom ons vertelt

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 2, 2021
  • Zoom overtreft de schattingen van Wall Street in Q1.
  • Het Amerikaanse bedrijf verhoogt zijn verwachtingen voor het volledige boekjaar.
  • Zoom aandelen waren dinsdag 2% hoger in de uitgebreide handel.

Zoom Video Communications Inc. (NASDAQ: ZM) rapporteerde dinsdag zijn financiële resultaten voor het eerste fiscale kwartaal die de schattingen van Wall Street overtroffen. Als gevolg van de sterke kwartaalresultaten heeft het bedrijf ook zijn vooruitzichten voor het volledige jaar verhoogd.

Financiële prestatie

Zoom rapporteerde $ 227,4 miljoen (£ 160,35 miljoen) aan nettowinst in het eerste kwartaal, wat zich vertaalt naar 74 cent per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op een lagere $ 27 miljoen of 9 cent per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op aangepaste basis verdiende het videoconferentiebedrijf $ 1,32 per aandeel in het eerste kwartaal, vergeleken met het cijfer van 20 cent per aandeel een jaar geleden. Zoom genereerde in het afgelopen kwartaal $ 956,2 miljoen aan inkomsten – een stijging ten opzichte van $ 382,2 miljoen vorig jaar.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf $ 908 miljoen aan inkomsten en 99 cent per aandeel aangepaste WPA zou boeken.

Begeleiding voor het volledige boekjaar

Voor het volledige boekjaar voorspelt Zoom nu dat de winst per aandeel zal dalen tussen $ 4,56 en $ 4,61. Het verwacht dit jaar tot $ 3,99 miljard aan inkomsten. Ter vergelijking: analisten vragen om $ 3,8 miljard aan jaaromzet en $ 3,77 aan winst per aandeel. Zoom overtrof ook de schattingen van analisten in het voorgaande kwartaal (Q4).

Zoom zal niet irrelevant zijn na de COVID-19 beperkingen

Op CNBC’s “Trading Nation” spraken Vios Advisors algemeen directeur, Michael Bapis, en TradingAnalysis.com oprichter, Todd Gordon, dinsdag het vertrouwen uit dat Zoom niet irrelevant zal worden, zelfs niet nadat de COVID-19 beperkingen zijn versoepeld.

In een reactie op het winstrapport zei CEO Eric Yuan van Zoom Video Communications:

“We hebben ons technologieportfolio opengesteld voor ontwikkelaars via onze krachtige video-SDK en voor bedrijven om hun bereik uit te breiden via Zoom Events. Werk is niet langer een plaats, het is een ruimte waar Zoom dient om uw teams in staat te stellen verbinding te maken en hun beste ideeën tot leven te brengen. We hebben veel energie om de evolutie naar hybride werk te helpen leiden dat meer flexibiliteit, productiviteit en geluk biedt voor zowel persoonlijke als virtuele verbindingen.”

Impact op de aandelenkoers

Zoomaandelen werden dinsdag ongeveer 2% hoger in de handel buiten kantooruren. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van hand tegen $ 335 per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar 2021 begonnen met een hogere $ 360 per aandeel. Op het moment van schrijven heeft het in San Jose gevestigde bedrijf een waarde van $ 96,50 miljard en een koers-winstverhouding van 145,49.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money