USD/CAD: Sterke rally in Canadese dollar ondervindt tegenwind

Door:
op Jun 2, 2021
Listen
  • Het USD/CAD paar zweeft rond het laagste niveau in bijna vier jaar.
  • De Canadese dollar werd geholpen door de sterke olieprijzen en de nabijheid van de VS.
  • Het paar heeft een bullish divergentiepatroon gevormd op de dagelijkse grafiek.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De USD/CAD zweeft in de buurt van het laagste niveau sinds september 2017 terwijl de kracht van de Canadese dollar versnelt. Het noteert op 1,2060, wat 17,7% onder het hoogste punt in 2020 is.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

USD/CAD
USD/CAD prijsactie

BBP gegevens Canada

Copy link to section

De Canadese dollar is de best presterende valuta in de G7 en is met meer dan 5% gestegen. Het wordt op de voet gevolgd door de Britse pond die met meer dan 4% is gestegen.

Er zijn verschillende redenen waarom de USD/CAD is blijven dalen. Ten eerste is de loonie ondersteund door de prijzen van ruwe olie. De prijs van West Texas Intermediate (WTI) en Brent steeg naar het hoogste niveau in jaren nadat Saoedi-Arabië en Rusland overeenkwamen om de aanvoer in juli langzamer dan verwacht te verhogen.

De prijs steeg ook na de sterke wereldwijde PMI-cijfers voor de verwerkende industrie die gisteren werden gepubliceerd. De olieprijzen zijn belangrijk voor Canada, aangezien het land de op drie na grootste olieproducent ter wereld is.

De USD/CAD is ook gedaald vanwege de divergentie tussen de Federal Reserve en de Bank of Canada (BOC). Hoewel de Fed erop heeft aangedrongen niet snel te verkrappen, is de BOC al begonnen met het afbouwen van haar activa aankopen. Dit is positief voor de Canadese dollar.

Ondertussen is de loonie gesprongen vanwege de stimuleringsmaatregelen die de VS hebben genomen om de pandemie het hoofd te bieden. Het land heeft dit jaar een stimuleringspakket geïmplementeerd ter waarde van biljoenen dollars. Dit is belangrijk voor Canada, aangezien het een van de grootste handelspartners van de VS is.

Het belangrijkste is dat het paar is gedaald vanwege de zwakke Amerikaanse dollar. De dollar is gedaald ten opzichte van de meeste ontwikkelde en opkomende valuta’s.

Maandag reageerde de USD/CAD op de laatste Canadese BBP cijfers. Uit de gegevens bleek dat de economie van het land in het eerste kwartaal met 1,4% steeg, wat leidde tot een stijging van 5,6% op jaarbasis.

USD/CAD technische analyse

Copy link to section
USD/CAD
USD/CAD technische grafiek

Het USD/CAD paar wordt verhandeld op 1,2060. Op de dagelijkse grafiek ligt deze prijs iets onder de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Het paar lijkt ook een dalend wigpatroon te vormen, wat meestal een bullish teken is.

Het heeft ook een bullish divergentiepatroon gevormd, zoals blijkt uit de Relatieve Sterkte Index (RSI). Daarom kan het paar in juni terugveren naarmate er meer kopers binnenkomen. Als dit gebeurt, zal het paar waarschijnlijk de volgende weerstand testen op 1.2200.

CAD Forex