Zoom analist over het aandeel na terugkeer naar kantoor

Door:
op Jun 2, 2021
Listen
  • Zoom rapporteerde dinsdag marktconforme kwartaalresultaten.
  • Citigroup analist Tyler Radke bespreekt Zoom aandelen op CNBC.
  • Zoom aandelen zijn op dit moment ongeveer 10% gedaald dit jaar.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Zoom Video Communications Inc (NASDAQ: ZM) rapporteerde dinsdag, na de bel, marktovertreffende kwartaalresultaten en verhoogde zijn verwachtingen voor het volledige boekjaar. Aandelen van het bedrijf openden woensdag meer dan 1% hoger, maar verloren het volgende uur meer dan 2,5% om te handelen op $ 322,88 (£ 227,68).

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Citi analist Tyler Radke’s opmerkingen over CNBC’s “Squawk On The Street”

Copy link to section

In een commentaar op het aandeel zei Citi analist Tyler Radke op CNBC’s “Squawk On The Street”:

“Zoom had een ongekend 2020 met een jaar-op-jaar groei van meer dan 300%. Maar in de tweede helft van het jaar, in het vierde kwartaal, zal die groei naar verwachting met bijna 20% vertragen, waardoor het meer een typisch groeisoftwarebedrijf wordt. Dus onze mening is dat het veelvoud van het aandeel het moeilijk kan hebben, omdat de groei vertraagt, en dit verschuift van een hypergroei-aandeel naar een meer groeiend aandeel tegen een redelijke prijs.”

De analist benadrukte verder dat Zoom momenteel handelt tegen iets meer dan 60 keer de forward free cashflow multiple. Radke herhaalde zijn ‘neutrale’ beoordeling op Zoom, omdat dat veelvoud, zei hij, zou kunnen herijken als de groei de komende maanden vertraagt.

Vorige maand introduceerde SafeGuard Cyber zijn nieuwe extensie – Advanced Governance for Zoom Video Communications, die de ingebouwde beveiligings- en compliancemogelijkheden van het videoconferentieplatform uitbreidt.

Radke ziet risico van verhoogde churn in Zoom licenties

Copy link to section

Radke erkende dat Zoom Phone positief begon en dat er in de toekomst mogelijk nieuwe producten worden gelanceerd. In een commentaar op de impact van dergelijke producten op het aandeel zei hij echter:

“De uitdaging is dat dit bedrijf best groot is. Wanneer nieuwe producten net beginnen, hoe succesvol ze ook zijn, het wordt gewoon heel moeilijk om de naald te verplaatsen naar een bedrijf dat zo groot is. Zoom Phone groeit veel sneller dan het totale groeitempo. Maar het is nog steeds minder dan 5% van het totale bedrijf. Het is dus moeilijk voor die nieuwe producten om de naald te verplaatsen.”

De Citi analist waarschuwde ook dat het risico van verhoogde churn in Zoom licenties in de toekomst als bedrijven terugkeren naar persoonlijke activiteiten.

Op jaarbasis staat Zoom Video Communications Inc momenteel ongeveer 10% lager op de aandelenmarkt. In 2020 presteerde het in San Jose gevestigde bedrijf echter enorm optimistisch met een winst van meer dan 350%. Op het moment van schrijven heeft Zoom een waarde van $ 95,73 miljard en een koers-winstverhouding van 112,19.

USA Beurs Dienstverlening Noord-Amerika Tech Wereld