AUD/USD valt iets terug naarmate S&P de groeiprognose voor Australië opwaardeert

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 7, 2021
  • Het AUD/USD paar trok zich iets terug na de laatste handelscijfers in China.
  • Het paar reageerde ook op de economische voorspelling van S&P Global.
  • Het ratingbureau verhoogde de vooruitzichten voor het land naar stabiel.

De AUD/USD kantelde lager na de laatste handelscijfers van de Australische diensten PMI en China. Het paar reageerde ook op de nieuwste banengegevens uit de Verenigde Staten en de ANZ gegevens over vacatures. Het handelt op 0,7736, wat iets lager was dan het hoogtepunt van vrijdag van 0,7750.

AUD/USD
AUD/USD grafiek

S&P verhoogt rating Australië

De regering van John Morison kreeg eerder op maandag een boost nadat S&P Global de kredietwaardigheid van het land had verhoogd. Het bracht het van de negatieve wacht naar stabiel, dankzij de snelle maatregelen die de regering nam om de pandemie te vertragen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het agentschap verwacht dat het begrotingstekort de komende jaren zal afnemen tot 3% van het BBP nadat het in 2021 tot 10% is gestegen. Het rapport zei:

”De beleidsreactie van de regering en het sterke economische herstel hebben de neerwaartse risico’s voor onze economische en fiscale vooruitzichten voor Australië verminderd. Als gevolg hiervan herzien we de vooruitzichten naar stabiel en bevestigen we onze AAA/A-1+ langetermijn- en kortetermijnratings in lokale en vreemde valuta.”

De AUD/USD reageerde ook op de relatief zwakke Chinese handelsgegevens. Het ministerie van Financiën toonde aan dat de export van het land in mei van dit jaar met 27,9% op jaarbasis is gestegen. Dit was een lichte vertraging ten opzichte van de eerdere 32,3%. Maar het was slechter dan de gemiddelde schatting van 32,1%.

Tegelijkertijd steeg de Chinese invoer langzamer dan verwacht. De invoer steeg in mei met 51,1% ten opzichte van de eerdere 43,1%. Analisten hadden verwacht dat de invoer met 51,5% zou stijgen. Als gevolg hiervan steeg het totale handelsoverschot van $ 42,86 miljard naar $ 45,53 miljard. Deze cijfers zijn belangrijk omdat China de grootste handelspartner van Australië is.

De AUD/USD beweegt ook vanwege de sterke PMI cijfers voor diensten en de nieuwste Amerikaanse niet-agrarische loongegevens. De dienstenindex van AIG steeg van 61,0 in april naar 61,2 in mei. Uit gegevens van het Bureau of Labor Statistics blijkt dat de Amerikaanse economie in mei meer dan 559k banen heeft toegevoegd, minder dan de verwachte 900.000.

AUD/USD technische analyse

AUD/USD
AUD/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het AUD/USD paar licht daalde tot 0,7735. Het paar heeft een groot hoofd-en-schouderpatroon gevormd en bevindt zich nog steeds iets boven de 25 en 15-daagse voortschrijdende gemiddelden (MA). De prijs is ook gedaald tot onder de onderste lijn van het dalende kanaal. Daarom is er een mogelijkheid dat het paar blijft dalen, aangezien traders zich richten op de volgende belangrijke ondersteuning op 0,7720.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld