Chipotle voegt zich bij restaurants die prijzen verhogen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 9, 2021
  • De hogere prijzen zijn om de kosten van een verhoogd uurloon te dekken.
  • De vraag naar restaurants is de afgelopen maanden enorm gestegen als gevolg van de uitrol van vaccins.
  • Chipotle aandelen staan nog steeds bijna 15% lager dan het hoogtepunt van februari.

Chipotle Mexican Grill Inc (NYSE: CMG) verhoogde dinsdag de menuprijzen met bijna 4% omdat het het uurloon voor zijn werknemers verhoogde. Het nieuws komt kort nadat andere vooraanstaande spelers in de Amerikaanse restaurantindustrie, waaronder McDonald’s en Starbucks, soortgelijke maatregelen aankondigden om de kosten van hogere lonen te dekken.

Nu de COVID-19 beperkingen beginnen te versoepelen als gevolg van de uitrol van vaccins, zien dine-ins een sterke toename van de vraag. Restaurants gaan daarom over op hogere uurlonen om zowel hun personeelsbestand te behouden als uit te breiden om aan de vraag te voldoen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In afzonderlijk nieuws uit de Verenigde Staten zei Google van Alphabet Inc dat het een onderzeese kabel aan het bouwen was die de VS en Latijns-Amerika met elkaar zal verbinden.

Chipotle wil een loon van gemiddeld $15 per uur

Zelfs nadat in mei 292.000 banen zijn toegevoegd aan de vrijetijds- en horecasector, meldt het ministerie van Arbeid nog steeds dat het aantal 2,5 miljoen lager ligt dan in 2019 (pre-pandemie). De vraag naar fastfoodketens zoals Chipotle nam vorige maand verder toe, aangezien de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zeiden dat volledig gevaccineerde mensen niet langer “verplicht” zijn om maskers te dragen.

Volgens de aankondiging vorige maand wil Chipotle dat het loon per uur eind juni gemiddeld $ 15 (£ 10,62) bedraagt. Op de Baird Global Consumer, Technology & Services Conference zei CFO Jack Hartung:

“Het voelt als het juiste, op het juiste moment, en het voelt alsof de industrie nu iets soortgelijks moet doen of een inhaalslag moet maken. Anders verlies je gewoon weer de personeelsbezetting.”

De bedrijfsleiders hadden al een verhoging van de menuprijzen om de extra kosten te compenseren aangekondigd – een stap die het bedrijf niet verkiest maar noodzakelijk is. Op dit moment zei de Amerikaanse keten van fast-casual restaurants woensdag dat Chipotle niet van plan is de prijzen verder te verhogen.

De prestaties van Chipotle op de aandelenmarkt

Chipotle aandelen openden woensdag ongeveer 0,5% hoger, maar verloren later de volledige intradag winst. Inclusief de prijsactie, wisselt het aandeel nu van eigenaar voor $ 1.336 per aandeel. Dit is te vergelijken met een record van $1.550 per aandeel in het begin van het jaar, begin februari.

Chipotle presteerde vorig jaar grotendeels positief op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 60%. Op het moment van schrijven heeft het aan de NYSE genoteerde bedrijf een waarde van $ 37,58 miljard en een koers-winstverhouding van 93,73.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld