Is de FAANG handel voorbij? Deze professional zegt nee

By: Ajay Pal Singh
Ajay Pal Singh
Ajay werkte bij Tata Motors in projectplanning, voordat hij zijn passie voor aandelen ontdekte. Tegenwoordig woont hij in Canada… read more.
on jun 10, 2021
  • Analist zegt: "Het idee dat FAANG voorbij is, zeker niet het geval is."
  • De FAANG bedrijven zijn solide kasstroomgenererende bedrijven, maar ze zijn toevallig allemaal te duur.
  • Dividendgroeiende bedrijven bieden een sterke afdekking tegen inflatie.

David Bahnsen, Chief Investment Officer bij The Bahnsen Group, was op CNBC om te praten over de vraag of de FAANG handel voorbij is en of dividendkwekers een goede hedge tegen inflatie bieden.

De naam FAANG is gebruikt om de grote technologiebedrijven te beschrijven, waaronder Facebook Inc. (NASDAQ: FB), Apple Inc. (NASDAQ: AAPL), Amazon.com Inc. (NASDAQ: AMZN), Netflix Inc. (NASDAQ: NFLX) en Google van Alphabet Inc (NASDAQ: GOOG).

FAANG handel is niet voorbij

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bahnsen zette vraagtekens bij de behandeling van FAANG componenten als één monolithische entiteit. Hij voerde aan dat je aan de ene kant Facebook hebt, dat dit jaar met ongeveer 25% is gestegen en wordt verhandeld tegen 28 keer de winst, en aan de andere kant heb je Netflix, dat ongeveer 10% is gedaald en handelt tegen 70 keer de winst.

“Het is op dit moment zo’n ongelijksoortige groep dat ik denk dat het niet meer monolithisch handelt”, zei hij.

Hij voegde er verder aan toe dat het belachelijk is om te denken dat deze bedrijven verdwijnen, maar hij denkt dat “het idee dat dit het meest opwindende ding is dat het rendement op de aandelenmarkt aandrijft, ten einde loopt.” Hij breidde dat uit door te zeggen dat de FAANG bedrijven solide kasstroomgenererende bedrijven zijn, maar dat ze toevallig allemaal te duur zijn, terwijl hij commentaar geeft:

“Het idee dat FAANG voorbij is, is zeker niet het geval.”

Dividendkwekers bieden een goede afdekking tegen inflatie

Het bedrijf van Bahnsen richtte zich op investeringen in bedrijven die dividend uitkeren en rekent IBM, Cisco en Intel tot hun huidige investeringen en voegde eraan toe:

“We moeten geloven in de duurzaamheid van het dividend en koste wat kost dividendverlagingen vermijden.”

Hij zei dat ze bij IBM, Intel en Cisco kijken naar de vrije kasstroom die het dividend dekt. Deze drie bedrijven hebben één ding gemeen: oude hoofdactiviteiten die een hoop cashflow op gang brengen en een katalysator zijn voor groei in de toekomst tegen zeer lage K/W ratio’s, wat niet wordt gewaardeerd door de markt, maar de waarde zal op een gegeven moment herkend worden.

Bahnsen sprak over de bescherming die dividendgroeibedrijven bieden tegen inflatie, zowel op korte als op lange termijn.

“Ze zijn de grootste inflatiehedge aller tijden”, zei hij. “Het vermogen van een goed bedrijf om de impact van inflatie door te geven aan zijn klanten en vervolgens voor de investeerders om dat voordeel te ontvangen in groeiende dividenden is geweldig. Dividendinkomsten portfolio zou zijn inkomsten met 5-10% per jaar moeten zien stijgen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld