Vooruitzichten voor de goudprijs vóór de CPI gegevens van de VS

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on jun 10, 2021
  • De goudprijs bevindt zich in een consolidatiepatroon.
  • Het edelmetaal vindt steun door de dalende obligatierentes; momenteel op 1,49%.
  • Wereldwijde goud ETF's registreerden in mei een instroom van $3,4 miljard na drie maanden van uitstroom.

De goudprijs handelt zijwaarts vooruitlopend op de Amerikaanse inflatiegegevens. Ook de dalende rente op staatsobligaties bood steun aan het edelmetaal.

Goudprijs

Amerikaanse inflatiegegevens

De goudprijs vertoont een consolidatiepatroon, aangezien beleggers aan de zijlijn blijven voorafgaand aan de Amerikaanse CPI gegevens. Economen verwachten dat de consumentenprijzen in mei op jaarbasis met 4,7% zijn gestegen. Met uitsluiting van energie en voedsel wordt de kern-CPI voorspeld op 3,4% op jaarbasis, vergeleken met 3,0% van de voorgaande maand.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Met name kan er een reflexmatige reactie in de markt zijn als de inflatiegegevens hoger uitkomen dan verwacht. De fundamentals zijn echter nog steeds gunstig voor de goudprijs. Dit is grotendeels te wijten aan het aandringen van de Federal Reserve dat de aanhoudende inflatie van voorbijgaande aard is. De centrale bank streeft ernaar een accommoderend monetair beleid te handhaven totdat het economisch herstel gelijkmatig en volledig is.

Goud instroom

Wereldwijde goud ETF’s registreerden in mei een instroom van 61,3 ton ($ 3,4 miljard). Dit vertegenwoordigt een aanzienlijke stijging na de 3 opeenvolgende maanden van gouduitstroom. Volgens de World Gold Council zijn centrale banken in verschillende delen van de wereld positief over goud.

Daling obligatierente

De daling van de Amerikaanse obligatierente heeft de goudprijs verder ondersteund. Op het moment van schrijven daalde de rente op tienjarige staatsobligaties met 2,65% tot 1,49%. Dat is een forse daling ten opzichte van 1,61% op maandag. Sinds het begin van de week is het met ongeveer 7,39% gedaald. De dalende obligatierendementen hebben de aantrekkingskracht van het edelmetaal als afdekking tegen inflatie vergroot. De rente op 5- en 30-jarige staatsobligaties zijn eveneens gedaald met respectievelijk 2,09% en 1,62%.

Technische vooruitzichten voor de goudprijs

De goudprijs is met 0,01% gestegen tot 1.888,84. Het handelt zijwaarts voor de derde opeenvolgende sessie, terwijl investeerders pauzeren bij het plaatsen van enorme weddenschappen voorafgaand aan de Amerikaanse inflatiegegevens. Op de 2-uur grafiek handelt het iets onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden.

Ik verwacht dat het edelmetaal langs de 25 en 50 dagen EMA zal schommelen op 1.891 voor de Amerikaanse CPI gegevens. Als reactie op de gegevens kan het dalen om steun te vinden bij 1.880. Aan de andere kant kan een lager dan verwacht cijfer de prijs naar 1.900 duwen.

Goudprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld