GBP/USD aan een bereik geboden door angst voor lockdown in het VK

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 11, 2021
  • Het GBP/USD paar is aan een bereik gebonden na de sterke Britse BBP gegevens.
  • De productie-, industrie- en bouwsector in het VK stelden teleur.
  • Het paar is goed op weg om de week onveranderd af te sluiten.

De GBP/USD daalde vrijdag licht na de laatste Britse BBP gegevens en de laatste productie- en industriële productiecijfers. Het paar daalde naar 1.4161, wat betekent dat het deze week relatief onveranderd is gebleven.

GBP/USD
GBP/USD prijsactie

Britse BBP gegevens

De Britse economie bleef zich in april herstellen, aangezien veel sectoren van de economie bleven heropenen. Volgens de ONS groeide de economie in april met 2,3%, beter dan de mediane schatting van 2,2%. Dit was de snelste groei sinds de zomer van 2020 en werd vooral gedreven door de dienstensector. Toch blijft de economie 3,7% lager dan voor de pandemie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Toch stelde de productie in de productie-, industrie- en bouwsector in het VK in april teleur. De ONS zei dat de industriële productie in april met 0,3% is gedaald, na een stijging met 2,1% in de voorgaande maand. Deze daling was lager dan de mediane schatting van 1,5%. In dezelfde periode daalde de industriële productie met 1,3%, terwijl de bouwproductie met 2% daalde.

Deze prestatie was voornamelijk te wijten aan de leveringsproblemen in de wereldeconomie en de stijgende grondstofprijzen. Ondertussen liep het handelstekort van het land terug van ruim 11,7 miljard pond tot 10,9 miljard pond in april.

De GBP/USD wankelt gedeeltelijk omdat de mogelijkheid bestaat dat de regering het heropeningsproces zal vertragen naarmate het aantal gevallen van coronavirus in Engeland stijgt. Als dit gebeurt, betekent dit dat het aan de gang zijnde herstel zal worden onderbroken en de Bank of England (BOE) ertoe aanzet om gematigd te worden.

Het GBP/USD paar bevindt zich ook in een krap bereik volgens de laatste Amerikaanse inflatiegegevens. Uit de cijfers bleek dat de Amerikaanse consumentenprijsindex in mei steeg tot 5%, terwijl de kern-CPI steeg tot 3,7%. Als zodanig wachten traders nog steeds op wat de Fed in de komende vergaderingen zal doen.

GBP/USD technische analyse

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het GBP/USD paar zich de afgelopen paar sessies in een smal bereik heeft bevonden. Het ligt tussen de ondersteunings- en weerstandsniveaus van respectievelijk 1.4097 en 1.4215. Tegelijkertijd blijft het paar op hetzelfde niveau als de 25 en 50-daagse gewogen voortschrijdende gemiddelden (WMA). Het bevindt zich ook in de Ichimoku-wolk. Daarom zal het paar op korte termijn waarschijnlijk binnen het huidige bereik blijven terwijl investeerders wachten op een katalysator.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld