GBP/USD onder druk door belangrijke Britse gegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 14, 2021
  • Het GBP/USD paar is gedaald voor een belangrijke toespraak van Boris Johnson.
  • Volgens Reuters verlengt hij de lockdown met ongeveer een maand.
  • De ONS zal belangrijke Britse gegevens over werkgelegenheid en inflatie publiceren.

De GBP/USD bevindt zich in een krap bereik voorafgaand aan een belangrijke toespraak van Boris Johnson over het uitstellen van de heropening in Engeland naarmate de Delta-variant van het coronavirus zich blijft verspreiden. Het paar handelt op 1.4100, wat ongeveer 1% onder het hoogste punt in mei is.

GBP/USD
GBP/USD prijsactie

Verlenging Britse lockdown

Het VK heeft sterke vooruitgang geboekt in de strijd tegen het coronavirus. Het land heeft al miljoenen mensen gevaccineerd en is een van de best presterende landen. Als zodanig was het land op weg naar een volledige heropening later deze maand.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Onlangs is de Delta-variant van het vaccin echter een groot probleem geworden. De nieuwe variant is 60% meer overdraagbaar dan andere varianten en is beter bestand tegen vaccins. In totaal heeft het VK de laatste tijd duizenden nieuwe gevallen van het virus gemeld.

Daarom zal premier Boris Johnson volgens Reuters het land toespreken en mogelijk de heropening met een maand verlengen. Dit zal waarschijnlijk een einde maken aan de aanhoudende trend van relatief sterke economische gegevens uit het VK.

Later deze week zal het GBP/USD paar reageren op de laatste gegevens uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Dinsdag publiceert het VK de laatste Britse werkgelegenheidscijfers. Analisten verwachten dat uit de gegevens blijkt dat het werkloosheidspercentage is gedaald van 4,8% naar 4,7%.

Deze cijfers zullen worden gevolgd door de meest recente inflatiegegevens in het VK die woensdag naar buiten zullen komen. Analisten verwachten dat de gegevens zullen aantonen dat de inflatie in het VK bleef overeenkomen met de BOE-doelstelling van 2%.

De grootste katalysator voor de GBP/USD zal het laatste rentebesluit van de Federal Reserve zijn dat donderdag naar buiten komt. Analisten verwachten dat de bank de rentetarieven en het kwantitatieve versoepelingsbeleid ongewijzigd laat. Ze zullen bekijken of de Fed erop zal aandringen dat de recente economische gegevens van voorbijgaande aard zijn. Volgende week komt ook de Bank of England (BOE) bijeen.

GBP/USD technische analyse

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat de GBP/USD zich de laatste tijd in een krap bereik bevindt. Het paar bevindt zich iets boven de onderkant van het rechthoekpatroon waarvan de ondersteunings- en weerstandsniveaus respectievelijk 1,4097 en 1,4215 zijn. Het is ook onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 15 dagen en de rechterschouder van het hoofd en schouderspatroon gedaald. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien bears zich richten op de volgende belangrijke steun op 1.4050.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld