AUD/USD: Australische dollar in consolidatie na RBA notulen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… lees meer.
on jun 15, 2021
  • De AUD/USD bevindt zich na de RBA notulen in een krap bereik.
  • De leden zeiden dat de Australische dollar nog steeds aan een bereik gebonden was.
  • Het paar zal vervolgens reageren op het laatste Fed besluit.

De AUD/USD trok zich terug na de laatste notulen van de Reserve Bank of Australia (RBA). Het paar daalde naar 0.7700, wat lager was dan de hoogtepunten van afgelopen vrijdag op 0.7725.

Australian dollar
Australische dollar grafiek

RBA notulen

Vorige week sloot de RBA haar tweedaagse bijeenkomst af. Zoals de meeste analisten verwachtten, besloot de bank de rentetarieven en haar beleid inzake kwantitatieve versoepeling ongewijzigd te laten. De bank gaf aan dat het accommoderende beleid nodig was om de economie van het land te ondersteunen als deze uit de pandemie komt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De RBA heeft dinsdag de notulen gepubliceerd. Uit het rapport bleek dat de leden van de commissie het erover eens waren dat het accommoderende beleid ook na de recente sterke cijfers noodzakelijk was.

De bank stelde ook de voorwaarden op voor de aankoop van obligaties met een langere looptijd. Deze opties omvatten het stopzetten van de aankopen van obligaties in september of het lanceren van een ander programma van $ 77 miljard voor zes maanden. De andere optie is om het gekochte bedrag terug te schroeven of de aankopen over een lange periode te spreiden.

In de verklaring zei de bank dat de Australische dollar nog steeds aan een bereik gebonden was, zelfs na een stijging van 40% sinds het begin van de pandemie.

De AUD/USD reageerde ook op de laatste Australische huizenprijsindex (HPI). Uit de gegevens bleek dat de HPI in het eerste kwartaal met 5,4% steeg, nadat deze in het voorgaande kwartaal met 3,0% was gestegen. Deze stijging was relatief lager dan de mediane schatting van 5,5%. Volgens berichten in de media verkopen huizen in Australië inderdaad op een van hun hoogste niveaus in jaren.

Amerikaanse detailhandelsverkopen en Australische banengegevens

Vooruitkijkend zal de AUD/USD reageren op de meest recente gegevens van de Amerikaanse detailhandelsverkopen en de producentenprijsindex (PPI) die vandaag zullen verschijnen. In totaal wordt verwacht dat de detailhandelsverkopen in de VS een vertraging zullen optekenen naarmate de impact van de stimuleringsmaatregel van $ 1,9 biljoen begint af te nemen. Ook wordt verwacht dat de producentenprijsindex (PPI) zal blijven stijgen, geholpen door de sterke grondstofprijzen.

De grootste katalysator voor de Australische dollar deze week zal het rentebesluit van de Fed zijn dat komt morgen uit. Net als de RBA zal de Fed naar verwachting de rente ongewijzigd laten. Later deze week publiceert het Australische Bureau voor de Statistiek de laatste banengegevens.

AUD/USD technische analyse

AUD/USD
AUD/USD technische grafiek

Op de dagelijkse grafiek zien we dat het AUD/USD paar zich in een consolidatiefase bevindt. Hierdoor handelde het langs de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). De Average True Range (ATR) is gedaald, wat betekent dat de volatiliteit is afgenomen. Als zodanig is er een mogelijkheid dat het paar binnenkort uitbreekt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money