Dit is waarom Sage Therapeutics aandelen met 18% daalden

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 15, 2021
  • Sage Therapeutics zegt dat zijn kandidaat depressie-medicijn effectief is bevonden.
  • Het medicijn van het biofarmaceutische bedrijf werd over het algemeen goed verdragen.
  • Sage Therapeutics verloor dinsdag 18% op de aandelenmarkt.

Sage Therapeutics Inc (NASDAQ: SAGE) zei dinsdag dat het kandidaat-medicijn voor depressie dat het in samenwerking met Biogen Inc ontwikkelde, effectief bleek te zijn in het verlichten van de symptomen, volgens de resultaten van de laat-stadium studie. Ondanks het behalen van het doel van het onderzoek, zakte het aandeel van Sage vanmorgen met ongeveer 17%.

Het nieuws komt slechts een dag nadat Biogen de topline-resultaten van de Fase 3 gentherapie-studie op Choroideremia aankondigde. Biogen bleef dinsdag echter redelijk stabiel op de aandelenmarkt.

Sage/Biogen depressiemedicijn werd over het algemeen goed verdragen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bij de studie in een laat stadium van Sage Therapeutics waren in totaal 543 deelnemers betrokken. Vergeleken met placebo vertoonden degenen die Zuranolone kregen een significante verbetering van de symptomen. Volgens het biofarmaceutische bedrijf moeten patiënten met de stemmingsstoornis het orale medicijn eenmaal gedurende twee weken innemen.

Zoloft van Pfizer of Prozac van Eli Lilly zijn momenteel twee van de meest gebruikte behandelingen voor depressie. Deze antidepressiva hebben echter maanden nodig om de stemmingsstoornis te behandelen, waarbij de effecten na ongeveer zes weken gebruik zichtbaar worden.

Sage Therapeutics en Biogen benadrukten verder in een gezamenlijke verklaring dat hun depressiemedicijn over het algemeen goed werd verdragen. Het percentage van deelnemers die tekenen van verbetering zagen op dag 15 was ruwweg 86%.

In een reactie op de prijsactie zei analist Andrew Tsai van Jefferies dinsdag:

“De aandelenreactie kan gemengd zijn omdat de verwachtingen van beleggers op een belangrijke dag 15/dag 42 eindpunten iets hoger waren, maar we herhalen dat de resultaten fundamenteel positief zijn.”

Sage Therapeutics en Biogen waren vorig jaar in november een partnerschap aangegaan

Biogen was vorig jaar in november een samenwerking aangegaan met Sage Therapeutics in een deal van $ 1,5 miljard plus mijlpaalbetalingen om medicijnen te ontwikkelen voor een reeks neurologische aandoeningen, waaronder depressie. In apart nieuws uit de wereldwijde gezondheidssector publiceerde de Britse farmaceutische gigant AstraZeneca plc dinsdag de resultaten van de ‘Storm Chaser’ studie.

Sage Therapeutics opende dinsdag voor $ 65 per aandeel en wisselt momenteel van hand voor $ 60 per aandeel. Dit in vergelijking met het begin van het jaar op $ 97 per aandeel. Het aandeel was het jaar begonnen met een hogere $ 85,82 per aandeel.

Het in Massachusetts gevestigde bedrijf presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 15%. Op het moment van schrijven wordt het gewaardeerd op 3,52 miljard dollar en heeft het een koers-winstverhouding van 5,45.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld