4 belangrijke punten uit het Q2 inkomstenrapport van Adobe

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 18, 2021
  • Adobe overtreft de schattingen van Wall Street in FQ2.
  • Het softwarebedrijf verwacht in Q3 een omzet van 3,88 miljard dollar.
  • Adobe aandelen waren donderdag ongeveer 3% hoger in de uitgebreide handel.

Adobe Inc (NASDAQ: ADBE) rapporteerde donderdag zijn financiële resultaten voor het tweede fiscale kwartaal die hoger waren dan de schattingen van Wall Street. Het bedrijf schreef zijn sterke prestaties toe aan de door COVID-19 aangedreven digitale versnelling.

1. Financiële prestaties

Adobe zei dat zijn netto-inkomen in het tweede kwartaal op $ 1,12 miljard (£ 800 miljoen) uitkwam, wat zich vertaalt naar $ 2,32 per aandeel, vergeleken met het jaar geleden van een iets lagere $ 1,1 miljard, of $ 2,27 per aandeel. Op gecorrigeerde basis verdiende de Amerikaanse multinational in het tweede kwartaal $ 3,03 per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het softwarebedrijf genereerde het afgelopen kwartaal een omzet van 3,84 miljard dollar. In hetzelfde kwartaal vorig jaar had het een omzet van $ 3,13 miljard. Volgens FactSet hadden experts een omzet van 3,73 miljard dollar en een winst per aandeel van 2,81 dollar voorspeld.

2. Opbrengsten uit afzonderlijke bedrijfssegmenten

Adobe waardeerde zijn resterende prestatieverplichtingen aan het einde van het tweede kwartaal op $ 12,23 miljard, een groei van 23% op jaarbasis. Omdat de pandemie ervoor zorgde dat mensen vanuit huis bleven werken, bleef de vraag naar PDF en Adobe Sign sterk.

De omzet van het in San Jose gevestigde bedrijf uit Creative, Digital Media en DocumentCloud producten steeg in het tweede kwartaal met respectievelijk 24%, 25% en 30% op jaarbasis. De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten bedroeg $ 1,99 miljard.

3. Opmerkingen van CFO John Murphy

In een commentaar op het winstrapport van donderdag zei CFO John Murphy:

“Met het momentum dat we zien in creativiteit, digitale documenten en beheer van klantervaringen, liggen we op schema voor nog een recordjaar met een sterk eerste halfjaar in de boeken. Er zijn maar weinig bedrijven van onze schaal die kunnen bogen op 20 procent plus omzetgroei, wereldklasse operationele marges en een recurrent inkomstenmodel gebouwd voor groei en winstgevendheid op lange termijn.”

4. Richtlijnen voor het huidige kwartaal

Voor het fiscale derde kwartaal voorspelt Adobe nu $ 3 aangepaste winst per aandeel op $ 3,88 miljard aan inkomsten. Ter vergelijking: analisten verwachten $ 2,89 aan aangepaste winst per aandeel op $ 3,83 miljard aan inkomsten.

In het voorgaande kwartaal (Q1) boekte het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf een omzetgroei van 26% op jaarbasis.

Impact op de aandelenkoers

Adobe aandelen werden donderdag gemeld met ongeveer 3% hoger in de handel na sluitingstijd. Inclusief de prijsactie, wisselt het aandeel van eigenaar voor $ 567 per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar begonnen met een veel lagere $ 485 per aandeel.

Adobe presteerde vorig jaar grotendeels positief op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 45%. Op het moment van schrijven heeft het een beurswaarde van $ 263,55 miljard en een koers-winstverhouding van 47,88.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld