GBP/USD daalt voor vier opeenvolgende dagen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 18, 2021
  • Het GBP/USD paar is vier opeenvolgende dagen gedaald.
  • Op vrijdag reageerde het paar op de relatief zwakke cijfers over de detailhandelsverkopen in het VK.
  • Het paar valt ook vanwege het agressieve besluit van de Fed.

Het GBP/USD paar daalt voor de vierde dag op rij, terwijl traders reageren op het recente agressieve besluit van de Fed en de relatief zwakke retailverkopen in het VK. Het paar daalde tot 1.3853, wat meer dan 2,7% onder het hoogste niveau in mei was.

Britse detailhandelsverkopen dalen

De Britse detailhandelssector kende in mei enige zwakte na een herstel in de voorgaande maanden. Volgens het Office of National Statistics (ONS) daalde de omzet in mei met 1,4%, na een stijging met 9,2% in de voorgaande maand. Deze daling was erger dan de mediane schatting van een stijging van 1,6%. De omzet steeg met 24,6% op jaarbasis vanaf een lage basis in 2020.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De kernwinkelomzet, exclusief voeding en energie, daalde in mei met 2,1%, na een stijging met 9,1% in de voorgaande maand. Deze daling was erger dan de mediane schatting van een stijging van 1,5%. Volgens de ONS groeide de autobrandstof in mei met 6,2% toen mensen meer gingen reizen. Ook de kledingverkoop daalde met 2,5% na een stijging in april. Ook de omzet in warenhuizen daalde fors.

Toch zijn analisten van ING van mening dat de detailhandelsverkopen in het land ondanks de scherpe daling solide zijn gebleven. Ze zeiden:

“De daling van de Britse detailhandelsverkopen in mei markeert slechts een bescheiden correctie na een sterke stijging in april, toen winkels hun deuren weer openden. Retailers worden de komende maanden geholpen door een groeiend vertrouwen en opgekropte besparingen.”

De zwakke cijfers van de detailhandelsverkopen in het VK kwamen een paar dagen nadat de ONS sterke gegevens over de consumenteninflatie had gepubliceerd. Uit de cijfers bleek dat de totale consumentenprijsindex (CPI) in mei met 2% is gestegen, in lijn met de BOE doelstelling. Een dag eerder bleek uit cijfers dat het werkloosheidspercentage in het VK daalde tot 4,8%. Het belangrijkste was dat de gegevens twee dagen na het relatief agressieve Fed-besluit kwamen.

GBP/USD technische analyse

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het GBP/USD paar onlangs een dubbele top patroon vormde op 1.4245. Sindsdien is het paar met meer dan 2% gedaald. Het paar is ook gedaald tot onder de 50 en 25-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA), terwijl het histogram en twee lijnen van de MACD-indicator ook onder de neutrale lijn zijn gedaald. Het is ook de Ichimoku-wolk overgestoken. Het paar zal waarschijnlijk blijven dalen, aangezien investeerders zich richten op het volgende doel van 1.3500, voorafgaand aan de BOE beslissing van volgende week.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld