AUD/USD trekt zich terug terwijl CBA een renteverhoging in 2022 voorspelt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 23, 2021
  • Het AUD/USD paar trok zich iets terug na de CBA voorspelling over de renteverhoging.
  • De analisten van de bank verwachten dat de RBA de rente in 2022 zal verhogen.
  • Het paar reageerde ook op nieuwe lockdowns in Sydney.

De AUD/USD was woensdag weinig veranderd toen investeerders nadachten over de sterke Australische productie- en dienstengegevens en de nieuwe lockdown in Sydney. Het handelt op 0.7545, wat iets lager was dan het hoogste punt van deze week van 0.7565.

AUD/USD
AUD/USD grafiek

CBA voorspelt RBA beleidsvooruitzichten

De AUD/USD daalde nadat analisten van de Commonwealth Bank of Australia (CBA) hadden gehint op een mogelijke renteverhoging in 2022. In een nota zeiden de analisten dat ze verwachten dat de RBA eind 2022 een renteverhoging van 0,15% zal doorvoeren. eerder zijn dan de vorige schatting van 2024. De voorspelling komt een week nadat analisten van Westpac voorspelden dat de bank begin 2023 zal verhogen. De analisten zeiden:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Ons centrale scenario is dat de RBA de eerste verhoging van de contante rente in november 2022 levert. We hebben een verhoging van 15 [basispunten] voorzien, waardoor de contante rente naar 0,25 procent zou komen.”

In haar recente RBA rentebesluit heeft de bank besloten de rentetarieven ongewijzigd te laten en haar programma voor de aankoop van activa voort te zetten.

De nieuwe update door CBA kwam een paar uur nadat Markit relatief sterke flash PMI cijfers voor productie en diensten had gepubliceerd. De PMI voor diensten daalde van 58,0 in mei tot 56 in juni, terwijl de PMI voor de verwerkende industrie daalde van 60,4 naar 58,4. Deze daling was te wijten aan de recente lockdowns in Victoria om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Toch is een PMI van 50 en hoger een teken dat de sectoren het goed hebben gedaan.

Ondertussen reageert de AUD/USD op nieuwe lockdowns in Sydney. In een verklaring op woensdag heeft de regering van Sydney enkele beperkingen toegevoegd, zoals limieten voor gasten. Het verbood ook inwoners van verschillende delen van Sydney om het grootstedelijk gebied te verlaten.

AUD/USD voorspelling

AUD/USD
AUD/USD technische grafiek

De 1-uur grafiek laat zien dat de AUD/USD licht is gestegen vanaf het laagste niveau van vorige week. Het paar is erin geslaagd om boven het 23,6% Fibonacci retracementniveau te komen. Het heeft ook een oplopend kanaal gevormd dat in blauw wordt weergegeven. Verder is het boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden gestegen.

Daarom vermoed ik dat het paar zal blijven dalen als bears zich richten op de onderkant van het kanaal op 0,7500. Een beweging boven het hoogste punt van deze week op 0,7565 zal deze trend echter ongeldig maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld