EUR/USD vormt bearish patroon voor de Amerikaanse BBP gegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 24, 2021
  • Het EUR/USD paar heeft een bearish vlagpatroon gevormd op de 3-uur grafiek.
  • Beleggers reageerden op de relatief sterke cijfers over het Duitse ondernemerssentiment.
  • Het paar zal vervolgens reageren op de komende Amerikaanse BBP gegevens.

De EUR/USD prijs bevindt zich binnen een krap bereik aangezien beleggers reageren op de relatief sterke gegevens over het Duitse ondernemingsklimaat. Het paar handelt op 1.1927, wat iets lager is dan het hoogste punt van gisteren op 1.1970 en 0.60% boven het laagste niveau van vorige week.

EUR/USD
EUR/USD prijsactie

Duitse bedrijfsklimaatgegevens

De Duitse economie maakt een groot herstel door nu de lokale en internationale vraag stijgt. Deze kracht wordt bevestigd door de flash PMI gegevens voor productie en diensten die woensdag door Markit zijn gepubliceerd. Uit de gegevens bleek dat de samengestelde PMI van het land steeg van 56,2 in mei tot 60,4 in juni.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

En donderdag publiceerde het ifo instituut sterke gegevens over het bedrijfssentiment. Het ondernemingsklimaat steeg van 99,2 in mei tot 101,8 in juni. In dezelfde periode stegen de huidige beoordeling en bedrijfsverwachtingen tot respectievelijk 96,6 en 104,0. Deze cijfers waren allemaal beter dan de gemiddelde schattingen van analisten gepolst door Reuters.

Het sentiment in de maakindustrie steeg naar het hoogste niveau in meer dan drie jaar. Dezelfde trend was te zien in de sectoren dienstverlening, handel en bouw. Een sterk ondernemerssentiment is een belangrijke voorspeller van economische groei, omdat bedrijven met veel zelfvertrouwen meer werknemers aannemen en meer grondstoffen kopen.

De EUR/USD zal vervolgens reageren op de laatste economische gegevens uit de Verenigde Staten. Het Bureau of Labor Statistics zal de laatste eerste cijfers over het aanvragen van werkloosheid publiceren. Analisten verwachten dat de eerste claims een week eerder zijn gedaald van 412k naar 380k. De aanhoudende claims zullen naar verwachting dalen van 3,5 miljoen naar 3,47 miljoen.

De VS zullen ook haar definitieve schatting van de BBP gegevens over het eerste kwartaal publiceren. Analisten verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal met 6,4% is gegroeid. De derde schatting vertoont geen grote afwijking van de tweede. Andere geplande economische gegevens zijn de bestellingen van duurzame goederen en de consumentenbestedingen.

EUR/USD technische prognose

EUR/USD
EUR/USD technische grafiek

De EUR/USD kaatste terug nadat hij zich scherp terugtrok na het rentebesluit van de Fed van vorige week. De prijs bevindt zich op hetzelfde niveau als het 25-daags voortschrijdend gemiddelde en iets onder de 50-daagse EMA op de 3-uur grafiek. Het heeft ook een bearish vlagpatroon gevormd, dat typisch een bearish breakout signaal stuurt. Daarom zal het paar waarschijnlijk lager uitkomen na het aantal orders voor het Amerikaanse BBP en duurzame goederen. Als dit gebeurt, is het volgende belangrijke niveau om in de gaten te houden het laagste niveau van vorige week op 1.1846.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld